Remek teljesítménnyel

2022.02.02. 20:33

Bronzérmet szereztek a fürediek a diákolimpián

A Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium leánycsapata bronzérmet szerzett az V–VI. korcsoportos országos diákolimpia döntőjében.

B. Virág Rita

Remek teljesítménnyel bronzérmet szereztek a fürediek a diákolimpia országos döntőjében

Forrás: Szent Benedek RA

Két Veszprém megyei alakulat kvalifikálta magát a Kecskeméten megrendezett nyolccsapatos fináléba. A mérkőzéseket az újonnan átadott BRSE Akadémián és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében bonyolították le, zárt kapuk mögött. Az országosan összesen 160 nevező alakulatból a hét döntős fiúcsapat közé Kecskemétről és Szolnokról két-két együttes vívta ki a részvételi jogot, míg a lányoknál a főváros tudott két intézményt delegálni. 
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium gárdája a Gödöllői Török Ignác, az Újpesti Csokonai Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium gárdáival került egy kvartettbe. 
A későbbi győztes Gödöllőtől 3-0-ra kaptak ki a veszprémiek, majd a Békéscsabával szemben is ilyen arányban maradtak alul. 
Sajnos az utolsó csoportmérkőzésüket is 3-0-ra vesztették el a bakonyiak az Újpesttel szemben, így a hetedik helyért játszhattak a folytatásban, de a találkozó elmaradt, így a Vetési iskola holtversenyben a hetedik lett a kecskeméti Katona József Gimnáziummal. 
A balatonfürediek épp a hazaiak ellen kezdtek, és remek játékkal 3-0-ra nyertek. Ezután a Nyíregyházával szemben nagy csatában maradtak alul 3-2-re, majd zárásként a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Gimnáziumot verték 3-0-ra. Ezzel a csoportban a második helyen végeztek 5 ponttal és továbbjutottak a keresztjátékba. Itt sikerült az Újpestet 3-1-re legyőzni. Az elődöntőben a későbbi győztes 3-0-ra nyert a Szent Benedek ellen, de a balatoniak a bronzmeccsre felszívták magukat, és sikerült visszavágni a Nyíregyházának (3-0). A Szent Benedek alakulatát Kormos Mihály, míg a Vetési csapatát Fehér Tibor edző készítette fel. 
A bronzérmes Szent Benedek alakulatának tagjai: Lovász Kinga, Schneider Vanessa, Horváth Sára, Simon Réka, Jacsó Borbála, Gazsó Szofi, Miona Dimitric, Krakoczki Csenge, Mayerhoffer Hédi, Egri Boglárka, Tokos Eszter, Darvasi Rebeka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában