Remek teljesítménnyel

2022.02.02. 20:33

Bronzérmet szereztek a fürediek a diákolimpián

A Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium leánycsapata bronzérmet szerzett az V–VI. korcsoportos országos diákolimpia döntőjében.

B. Virág Rita

Remek teljesítménnyel bronzérmet szereztek a fürediek a diákolimpia országos döntőjében

Forrás: Szent Benedek RA

Két Veszprém megyei alakulat kvalifikálta magát a Kecskeméten megrendezett nyolccsapatos fináléba. A mérkőzéseket az újonnan átadott BRSE Akadémián és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében bonyolították le, zárt kapuk mögött. Az országosan összesen 160 nevező alakulatból a hét döntős fiúcsapat közé Kecskemétről és Szolnokról két-két együttes vívta ki a részvételi jogot, míg a lányoknál a főváros tudott két intézményt delegálni. 
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium gárdája a Gödöllői Török Ignác, az Újpesti Csokonai Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium gárdáival került egy kvartettbe. 
A későbbi győztes Gödöllőtől 3-0-ra kaptak ki a veszprémiek, majd a Békéscsabával szemben is ilyen arányban maradtak alul. 
Sajnos az utolsó csoportmérkőzésüket is 3-0-ra vesztették el a bakonyiak az Újpesttel szemben, így a hetedik helyért játszhattak a folytatásban, de a találkozó elmaradt, így a Vetési iskola holtversenyben a hetedik lett a kecskeméti Katona József Gimnáziummal. 
A balatonfürediek épp a hazaiak ellen kezdtek, és remek játékkal 3-0-ra nyertek. Ezután a Nyíregyházával szemben nagy csatában maradtak alul 3-2-re, majd zárásként a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Gimnáziumot verték 3-0-ra. Ezzel a csoportban a második helyen végeztek 5 ponttal és továbbjutottak a keresztjátékba. Itt sikerült az Újpestet 3-1-re legyőzni. Az elődöntőben a későbbi győztes 3-0-ra nyert a Szent Benedek ellen, de a balatoniak a bronzmeccsre felszívták magukat, és sikerült visszavágni a Nyíregyházának (3-0). A Szent Benedek alakulatát Kormos Mihály, míg a Vetési csapatát Fehér Tibor edző készítette fel. 
A bronzérmes Szent Benedek alakulatának tagjai: Lovász Kinga, Schneider Vanessa, Horváth Sára, Simon Réka, Jacsó Borbála, Gazsó Szofi, Miona Dimitric, Krakoczki Csenge, Mayerhoffer Hédi, Egri Boglárka, Tokos Eszter, Darvasi Rebeka. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!