Labdarúgó NB II

2022.02.04. 19:33

Dobogós rivális érkezik vasárnap az FC Ajkához

Idei első hazai tétmeccsére készül az FC Ajka, amely vasárnap a remek formában lévő Kecskemétet fogadja a labdarúgó NB II.-ben.

Horváth Gábor

Az FC Ajka szurkolói minél több hasonló gólörömöt szeretnének látni vasárnap Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nem indult jól az év az FC Ajkának, amely múlt héten 2-1- es vereséget szenvedett a BFC Siófok otthonában. A hazaiak a 20. percben kerültek előnybe egy 11-es góllal (Elek Bence volt eredményes), a Veszprém megyei csapat öt perc múlva egyenlített Szarka Ákos révén. Az óriási szélben rendezett, helyzetet alig-alig hozó találkozó aztán a 88. percben dőlt el, Nikházi Márk szerezte meg a házigazda második találatát. 

- Sajnos vereséget szenvedtünk. Az időjárás irreálissá tette a mérkőzés körülményeit, csak egy dolog, a kirúgáshoz sokszor nem lehetett letenni a labdát. Persze erre nem foghatjuk, hogy kikaptunk, hiszen ellenfelünknek is ugyanazzal kellett megküzdenie a mérkőzésen. A hajrában kaptuk a második gólt, úgy gondolom, a döntetlen reálisabb eredmény lett volna - nyilatkozta a Naplónak Kis Károly, az FC Ajka szakvezetője. 

A Veszprém megyei együttes november 7-én, Budaörsön tudott legutóbb nyerni, hazai környezetben pedig október utolsó napján szerzett utoljára három pontot. Most vasárnap otthon próbálkozhat a rossz sorozatok megszakításával a zöld-fehér csapat. 

Az idény meglepetéscsapata, az újonc Kecskemét győzelemmel kezdte az évet (a Soroksár otthonában nyert), és a harmadik helyen áll a tabellán. 

- A Kecskemét ellen nehezebb dolgunk lesz, mint Siófokon. Riválisunk nem véletlenül van ott a tabellán, ahol, sokszor hallottam, hogy kipukkadnak, de nem tették, ez mutatja, hogy jó csapatról van szó. Masszív, agresszív csapat a Kecskemét, amely gyors támadókkal rendelkezik, illetve négy-öt igen jól fejelő játékosa van. 

Kis Károly elmondta, együttesének elsősorban a párharcok megnyerésének hatékonyságában kell javulnia. Megjegyezte azt is, hogy az FC Ajka rendelkezik olyan támadókkal, akik képesek lehetnek a kecskeméti védelem mögé kerülni, a helyzetek kihasználása igen fontos lesz a pontok szempontjából. Az FC AjkaKecskemét bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik. A Veszprém megyeiek ősszel 3-1 arányú vereséget szenvedtek a kecskemétiek otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában