Röplabda

2022.02.21. 10:56

Izgalmas küzdelemben szenvedett vereséget a Szent Benedek

Megszorongatta, de legyőzni nem tudta az éllovas Békéscsabát a Szent Benedek RA a női röplabda Extraligában.

Horváth Gábor

Remekül harcoltak a balatonfürediek (feketében), de a Békéscsaba győzött Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (-23, 19, -20, 24, -12)

 

 

Balatonfüred, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Szarka. Szent Benedek RA: Bleicher, Szavovics 15, Koprivica 13, Sztijepics 16, Kiss G. 20, Jimerson 5. Csere: Fáth (liberó), Vacsi 8, Iosia 4, Szerényi 1, Lekics 1. Edző: Dejan Desnica.

Békéscsaba: Kornyijenko 3, Karhu 8, Pekárik 12, Drpa 21, Kliszura 7, Zólyomi 2. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári 1, Bodnár, Glemboczki 5, Bagyinka 1, Strunjak 9. Edző: Tóth Gábor.

 

 

Jól kezdett a vendégcsapat, majd a fürediek vették át a vezetést. Lüktetett a játék, a Békéscsaba került újra előnybe, a házigazda 23-23-nál érte utol riválisát, amely azonban behúzta a szettet (23-25).

 

A második játékrészben sokkal jobb volt ellenfelénél a Szent Benedek, amely egyenlíteni tudott (25-19).

A harmadik szettre összeszedte magát a Békéscsaba, a Balaton-partiak csak megszorongatni tudták az éllovast (20-25).

A negyedik etap volt a legizgalmasabb, a Füred jelentős előnyt épített ki, mégis fordítottak a vendégek (20-22). A hazaiknak volt szettlabdájuk, ekkor még egyenlített a Békéscsaba, de a Szent Benedek két ponttal lezárta a játszmát (26-24).

 

A folytatásban a csabaiak kezdtek jobban (3-11), a Füred későn hajrázott, már nem érte utol ellenfelét (12-15).

A harmadik Szent Benedek csütörtökön (17.00) a Nyíregyházát fogadja.

 

Dejan Desnica: – Vérbeli rangadót, izgalmas és színvonalas meccset láthatott a közönség. Mindkét csapat minden pontért megküzdött, hatalmas harc volt a pályán. A röplabda már csak ilyen, nem lehet tudni, hogy az utolsó labdák kinek pattannak jobban. Megyünk tovább, sok feladat vár még ránk.

 

Tóth Gábor: – Nehéz meccsen vagyunk túl, a Füred hozta azt a stabil játékot, amire számítottunk. Taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, így nagy küzdelemben és nehézségek árán sikerült győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában