NB I/B

2022.02.14. 14:23

Revansot vettek a pápai kosarasok

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának 20. fordulójában olyan tettet hajtott végre a Conoil Pápa KC, melyre még nem volt példa a pontvadászat során: egymás után két mérkőzést tudott megnyerni. A pápaiak a MAFC elleni sikerrel úgy tűnik, kilábaltak a hosszúra nyúlt hullámvölgyből.

Napló

A Pápa KC kétszer nyert egymás után Fotó: Penovác Károly/Napló

Conoil Pápa KC–MAFC 92-79 (21-19, 25-19, 19-20, 27-21)

 


Pápa. V.: Tóth, Kéri, Csák. Conoil Pápa KC: Murai 18/6, Koma 15/6, Varga B. 6, Sonyák 14/6, Németh A. 18/3. Cserék: Horváth 9/9, Erdei 2, Hódi 10/6, Lintner, Kasza, Kovács, Szabó. Edző: Vajda Balázs. MAFC: Bordács 18, Polgárdy 8, Pfandler 10, Tóth 12, Misek 7/3. Cserék: Kovács 14/6, Lakits 4, Komma, Pintér 2, Bősze, Csapai 4, Herló. Edző: Garai Péter.

 


Egy hét alatt a második tétmérkőzésén lépett parkettre a pápai alakulat, mely a MAFC elleni találkozó előtt négy nappal szoros csatában győzte le a Pécset (90-88).

 


A novemberi odavágón simán nyertek a fővárosiak (101-80), a 20. fordulóban adott volt a lehetőség a pápai visszavágásra.

 


Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első negyed, hol a Pápa, hol a MAFC vezetett néhány ponttal, az első tíz perc után a kétpontos hazai előnyt Sonyák két büntetője alakította ki (21-19). Varga ziccerével és Hódi hármasával indult a második etap, sőt Németh kosarai után pillanatok alatt tíz pont lett a különbség (31-21).

 


A fővárosiak azonban nem hagyták magukat, egy hazai megingást kihasználva egy 0-9-es rohammal ismét felzárkóztak (15. perc 31-30).

 


A folytatásban a hazai kezdőcsapat ismét eredményes támadásokat vezetett és jól védekezett, a félidőben nyolc ponttal vezetett a Conoil (46-38).

 


A nagyszünet után tovább nyílt az olló a csapatok között, olyannyira, hogy a 32 percet pályán töltő Sonyák két triplája után már 17 pont volt a Vajda-legénység előnye (60-43), s bár a 30. perc végére valamennyit tudott faragni a hátrányból a MAFC, a pápaiak koncentrált játékkal meg tudták őrizni félidei előnyüket (30. perc 65-58).

 


Az utolsó felvonásban nem tudott váltani a MAFC, a hazaiak rutinosan és igazi csapatmunkával őrizték megnyugtató előnyüket, a vendégeknek kintről pocsék dobóformát mutattak - 21 tripla-kísérletből mindössze három landolt a gyűrűben - a Pápa pedig behúzta a fontos győzelmet.

 


Vajda Balázs: - Gratulálok a csapatom minden játékosának. Nagyon örülök neki, hogy a hétfői összeszedett, kontrollált játékot még jobb szinten tudtuk játszani. Tudtuk, hogy az az egy esélyünk lehet, ha lelassítjuk a MAFC a játékát és megakadályozzuk a gyors indításokat, ez néhány kivételtől eltekintve jól sikerült. A második félidőben pedig egy extra, magabiztos dobóteljesítmény is párosult a védekezésünkhöz és ez hozta meg a győzelmet.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában