Tartalékosan is biztos siker

2022.03.04. 20:20

A Balatonfüredi KSE továbbra is tartja harmadik helyét a tabellán

A sok hiányzó dacára magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Balatonfüredi KSE a sereghajtó Kecskemét ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

BKSE–Kecskemét 33-25 (14-11)

 

Balatonfüred, 300 néző. V.: Asztalos, Szalay. Balatonfüred KSE: Andó, Bősz (kapusok), Kemény 2, Bóka 3, Szmetán M. 8 (1), Németh B. 1, Topic 4, Dénes, Pedro 4, Ág, Malinovic 4, Szűcs, Brandt 3, Draskovics 1, Határ 3. Edző: György László.

Kecskemét TE-Piroska szörp: Szél, Deményi (kapusok), Mazák, Hiramoto 2, Horváth A., Sipeki 3, Csordás 2, Országh 2, Enomoto 4, Simon 4, Karai 1, Szrnka 1, Vetési 4 (3), Menyhárt 2 (1). Edző: Bencze József.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 5/4.

 

Ugyan a sereghajtó ellen kötelező győzelmet várt mindenki a bronzéremre hajtó Balatonfüredi KSE-től, azonban az nagyban megnehezítette György László vezetőedző dolgát, hogy egy csapatnyi játékosa hiányzott.

 

Szöllősi Balázs izomszakadást szenvedett, Varga Márton nál tokszalag szakadást állapítottak meg a szakemberek, Jánosi Tamásnak a vádlijával akadt problémája, Milan Gostovicnak ugrótérde van, ezzel megy majd MR-re jövő héten. Ennek fényében hatalmas megkönnyebbülés volt a füredieknek, hogy Dejan Malinovic már jobban van és vállani tudta a játékot.

 

Szmetán Máté kezdte a hazai gólgyártást és Malinovic duplájával 3-1-re alakult az állás az 5. percben. Topic kapta a mérkőzés első kisbüntetését, Menyhárt biztos kézzel értékesítette a megítélt büntetőt. Nem úgy, mint Pedro, aki 7. percben elvétette a hétméterest, így Országh gólja után 4-4 állt a kijelzőn, sőt 5-4-re fordított a vendégcsapat. A félidő derekán zsinórban három balatoni találatra nem érkezett válasz, így 8-6-ra alakult az állás. A BKSE a játékrész végén egy 4-1-es szériával négy góllal ellépett (24. perc: 13-9),  a szünetben 14-11 volt az eredmény.

 

Lendületbe jött a házigazda, ezt jól mutatta, hogy a második félidő elején Andó remek védései után gyors gólokkal 18-11-re elhúzott ellenfelétől. A Kecskemét közel hat perc után Csordás találatával szépített (18-12).

 

A Fürednek a folytatásban sikerült tovább növelni a különbséget, 23-15-re vezetett. Andó Arián nagyszerű napot fogott ki, szépen olvasta a kecskeméti próbélkozásokat. A 46. percben Szűcs már második kiállítását kapta, Vetési duplájával 24-18-ra alakult az állás.Időt kért György László, rendezte a sorokat, Kemény lőtt gólt, aztán újabb ügyes sorozattal már 28-19-re állt a meccs.

 

Szűcs harmadszor is kiszállt, így piroslapot kapott. A találkozó hajrájában a fiatal Határ villogott, és a végül a BKSE 33-25-re nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában