Vereséggel felérő iksz

2022.03.06. 19:47

A ráadásban bukta el a győzelmet az ajkai együttes

Több mint egy félidőt játszott emberelőnyben a labdarúgó NB II 26. fordulójában az Ajka, amely a hajrában megszerezte a vezetést. Semmi nem utalt arra, hogy a Nyíregyháza képes lesz pontot menteni, ám a vendégek a 92. percben kihasználtak egy hazai figyelmetlenséget és egyenlítettek, 1-1-re hozva a találkozót.

Horváth Gábor

Görgényi Dávidék csak egy pontot szereztek

Forrás: Pesthy Márton/Napló

FC Ajka–Nyíregyháza 1-1 (0-0)

Ajka, 300 néző. V.: Bana. FC Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger - Görgényi (Kenderes, 64.) - Vizler (Lehoczky, 64.), Vogyicska (Csizmadia, 64.), Tóth G. – Gaál (Sejben, 64.), Szarka. Edző: Kis Károly.

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Jánvári, Debreceni Z. - Márkus, Sigér Á. (Banyoi, 83.) - Vass P. (Godwords, 86.), Zamostny, Kovács Á. (Pócsik, 65.) - Novák Cs. Edző: Feczkó Tamás.

Jó formában, két bajnoki siker után várta az FC Ajka az újabb megmérettetést az NB II-ben. A vendégek a tabellán jobban álltak (a hetedik helyen, a hazaiak pedig a tizenkettediken), ám az előző két fordulóban csupán egy pontot szereztek.

Az Ajka kezdett jobban, többet volt a labda a hazaiaknál, akik veszélyesebben futballoztak a riválisnál. Hiába, mert nem sikerült megszerezni a vezetést a házigazdának, majd kicsit alább is hagyott a kezdeti lendület. Szervezetten, fegyelmezetten futballoztak a felek, nem volt könnyű dolguk a támadóknak. A félidő nagy része viszonylag eseménytelenül telt, ám a hajrára felpörögtek az események.

A 35. percben Novák fejelt öt méterről, Horváth Dániel vetődve, bravúrral védte a jobb oldalra tartó labdát. Egy perccel később Vass Patrik is helyzetbe került, jobbról, 10 méterről leadott lövése után Horváth D. újra nagyot védett. A 44. percben viszont emberhátrányba kerültek a vendégek, Jánvári kapott piros lapot, miután leütközte a kiugró Gaált, 17 méterre a kaputól. A megítélt szabadrúgást Gaál a sorfalba lőtte, a kipattanót Vogyicska tűzte rá, ismét blokkoltak a vendégek. Így ért véget az első félidő.

A szünet után nem esett ellenfelének az Ajka, amely talán túl nyugodtan adogatott a betömörülő nyírségiekkel szemben. Sem elég pontos, sem elég gyors nem volt a hazai csapat, Kis Károly edző négyes cserére szánta el magát. Bejött a változtatás.

A 79. percben a csereként beállt Csizmadia Zoltán talált a hálóba. Présinger végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a beadás után Csizmadia elé pattant a labda, a középpályás négy méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

Cseréltek a vendégek is, de nem igazán tudtak a hazai kapu elé kerülni, abszolút nyerő helyzetben volt az FC Ajka.

A Nyíregyháza azonban nem adta fel, a ráadásban is megpróbált rohamozni, és siker koronázta az akciót.

A 92. percben a bal oldalról jött beadás, Novák vette mellre a labdát a 16-oson, majd középre emelt. Az egymásra váró ajkaiak között Pócsik Botond bújt ki, elhúzta Horváth kapus mellett a labdát, és ballal a kapuba lőtt, 1-1.

Nagy esélyt szalasztott el az Ajka, amely sorozatban harmadik meccsét nyerhette volna meg, ráadásul kapott gól nélkül.

Egy figyelmetlenség miatt mindkét széria megszakadt, méghozzá igencsak fájdalmas módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában