Elismerés

2022.03.16. 20:00

A sportolókat ünnepelték és díjazták a tapolcaiak

Két év szünet után tartottak ismét sportgálát Tapolcán, ahol több tucat díj talált gazdára. A város legjobb sportolója 2021-es eredményei alapján egy sakkozó lett, a tavaly olimpiai ezüstérmet szerzett vívó pedig Tapolca Városért kitüntetést vehetett át.

Horváth Gábor

A 2022-es tapolcai sportgálán Juhász Judit sakkozó kapta a város legjobb sportolója díjat abszolút kategóriában Fotó: Nagy Lajos/Napló

A hangulaton és a körítésen egyaránt érződött, hogy a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után a város, illetve a résztvevők is meg akarják adni a módját az idei sportgálának Tapolcán.
A Csermák József Rendezvénycsarnok ezúttal is méltó helyszíne volt az eseménynek, a vendégeket ízlésesen és aprólékosan előkészített, ünnepi díszbe öltöztetett terem várta.

 


Ahogyan azt megszokhattuk, a legjobb sportolók, versenyzők, edzők, valamint a különböző előadók mind színpadra léptek, a díjazottakat óriás kivetítőkön mutatták be, fotókkal illusztrálva eredményeiket.

 


A gála díszvendégek Boczkó Gábor, Rédli András és Siklósi Gergely voltak. Három generáció képviselői, de közös bennük, hogy sikeres sportolók, párbajtőrözők, Tapolcáról indultak és olimpiai éremig jutottak. Boczkó Gábort nemrég nevezték ki a magyar vívó válogatott szövetségi kapitányának. A 38 éves Rédli András pályája vége felé közelít, de elárulta, a párizsi olimpiáig még mindenképpen tervez. Megtudtuk, feleségével második gyermeküket várják (az első, ifjabb Rédli András most lett egy éves), és család mellett mások a hangsúlyok, nehezebb a felkészülés tervezése, de igyekszik megfelelni az elvárásoknak.

 


A 24 éves Siklósi Gergely 2019-ben egyéni világbajnok lett, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián. Kiemelkedő eredménye elismeréseként Tapolca Városért kitüntetést vehetett át. A klasszis vívó elmondta: sokat jelent neki Tapolca, szeret hazajárni, hiszen itt nőtt fel, itt lett belőle sportoló. A fiatal versenyzőkhöz szólva kiemelte: „Bármi lehet belőletek, a hiteteken múlik!”. Dicsérte a gálát, a város sportban játszott kiemelkedő szerepét méltatta, szomorúan, elérzékenyülve tette hozzá, hogy Szalay Gyöngyi nagyon hiányzik neki erről az eseményről, Tapolcáról.

 


A 2017-ben tragikus módon elhunyt olimpiai bronzérmes vívó volt Siklósi Gergely nevelőedzője.

 


A 2022-es tapolcai sportgálán Juhász Judit sakkozó kapta a város legjobb sportolója díjat abszolút kategóriában. A 18 éves játékos tavaly női FIDE mesteri címet szerzett és a felnőtt női válogatottban is bemutatkozhatott.

 


Az esemény további díjazottjai, kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport kategóriában: Gyenes Kármen, Bakler Zita, Illés Dorina, Hal Vivien, Nagy Bianka, Orbán Csenge.

 


Kiváló sportoló, versenyző élsport, utánpótlás kategóriában: Bodó Boglárka, Pálosi Laura, Bartha Csenge, Bakler Zita, Cserép Dorina, Süketes Miklós Csaba.

 


Kiváló sportoló, versenyző élsport, felnőtt kategóriában: Antal Dóra, Buzás Bertalan, Margl Roland.

 


Kiváló edző, versenyző élsport, utánpótlás, felnőtt és szenior kategóriában: Paréj József, Bodó Norbert, Csikós Tibor. ,,Hoppá” - díj: Tóth Zsombor, Boldizsár Tünde, Németh Lajos, Farkas Gergő, Mohos-Bárány Nóra, Mohos Imre, Vetsey Anita, Vetsey László.

 


Különdíjak, Tapolca Vívóklub: Kovács Dániel. TVSE Sakk Szakosztály: Kasnya Péter, Angelina Alexandrova, Darvalics Luca, Korán Katalin, Kosztolánczy Gyula, Istvándi Lajos. TIAC VSE: Tóth Béla, Kiss János, Bárány Ábel. TVSE Kézilabda Szakosztály: Becker Dorka, Barai Róbert, Iváskó Nóra, Szabó Dóra, Balog Sára. TVSE Kosárlabda Szakosztály: Kovács Viktória, Bódis Botond.
Tapolcai Testnevelés és Sport kitüntetés: Szabó Sándor.

 

Címkék#gála#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában