Kézilabda NB I

2022.03.11. 20:33

Esélyt sem adott a Balatonfüredi KSE

Elsöprő kezdéssel magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a férfi kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE, amely pénteken a NEKA otthonában szerepelt.

Horváth Gábor

Petar Topic nyolcszor volt eredményes az összecsapáson

Forrás: Penovác Károly/Napló

NEKA–BKSE 20-29 (8-16)

Balatonboglár, 250 néző. V.: Bíró, Kiss. NEKA: Palasics - Kiss A. 1, Temesvári 3, Stranigg, Papp T. 1, Kovács G. 4, Krakovszki 4 (4). Csere: Aleksza (kapus), Mikita, Tárnoki, Dely 2, Buri 2, Fekete, Bendicsek 2, Szabó Á., Kun 1. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Andó - Rodríguez 6, Malinovic 1, Topic 8, Szűcs B. 1, Németh B. 2, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Dénes, Szöllősi B. 6 (2), Kemény 2, Szmetán M. 1, Ág 1 (1), Brandt 1, Draskovics, Határ.  Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Jó formában, esélyesként várta a NEKA elleni bajnokit a Balatonfüredi KSE, amely négy meccset nyert zsinórban a bajnokságban.

Ennek megfelelően kezdtek a vendégek, akik a hatodik percben, Németh Balázs dupláját követően már 4-1-re vezettek.

Topic és Rodríguez növelte az előnyt (1-6), és nem állt le a Füred, a 14. percben 1-10-et mutatott az eredményjelző. A NEKA leragadt egy lőtt gólnál, a hazaiak a 14. percben szerezték meg második találatukat, Dely volt eredményes.

Aleksza védett egymás után háromszor is, ezzel együtt nem ingott meg a balatonfürediek magabiztos fölénye, 17. perc: 3-12.

Nem volt hiba nélküli a BKSE játéka, ugyanakkor semmi sem veszélyeztette a Balaton-partiak vezetését. A 26. percben 6-14-et mutatott az eredményjelző.

Az első félidőt követően is nyolc gól volt a különbség a csapatok között.

A második játékrész három füredi találattal kezdődött, Malinovic, Rodríguez és Szöllősi Balázs volt eredményes, 8-19. A szünet után közel hat percre volt szüksége a NEKA-nak az első gólhoz, Kovács Gergő törte meg a csendet. Tartósan két számjegyűvé vált a Füred előnye, 39. perc: 10-21. Még tovább nyílt az olló, három perccel később már 11-24 állt az eredményjelzőn.

Mondhatni, csak a különbség volt a kérdéses, a pontok sorsa nem. Végül a házigazda tudott valamelyest kozmetikázni az eredményen, 10 gólon belül maradtak a balatonbogláriak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában