Sakk

2022.03.03. 08:00

Növelte előnyét az éllovas Ajka

Az ötödik fordulót bonyolították le a megyei első osztályú sakkcsapatbajnokságban.

Horváth Gábor

Az Ajka Városi ASSE együttese (a képen a jobb oldalon a hazaiak) legyőzte vendégét a pontvadászat ötödik játéknapján Fotó: Péti MTE/Szabó Zoltán

A játéknapon az Ezüst Huszár SE Veszprém II.-Eplény a Kelet-Balatoni SE vendégeként szerepelt, a mérkőzés 7-5-ös hazai sikert hozott. 

A Sentimento Ajka Bányász SK III. hazai környezetben nagyon magabiztosan, 11-1 arányban győzött a Szabadgyalog SE ellen. 

 

A másik ajkai csapat, az Ajka Városi ASSE szintén nyerni tudott, méghozzá otthon, 7,5-4,5-re a Péti MTE ellen. A Tapolca VSE III. nem szerepelt ebben a fordulóban, a csapat erőnyerő volt. A bajnokság élmezőnye az ötödik játéknapot követően: 1. Senti­mento Ajka Bányász SK III. 39 pont, 2. Ezüst Huszár SE Veszprém II.-Eplény 28,5, 3. Kelet-Balatoni SE 27. 

 

A csapatok ezen a hétvégén folytatják a sorozatot, március 6-án, vasárnap a következő párosításokat rendezik: Tapolca VSE III.–Sentimento Ajka Bányász SK III., Szabadgyalog SE–Ajka Városi ASSE, Péti MTE–Kelet-Balatoni SE, erőnyerő: Ezüst Huszár SE Veszprém II.–Eplény. 

 

Címkék#sakk#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában