Röplabda Extraliga

2022.03.22. 09:42

Szent Benedek RA: már csak egy siker hiányzik

A második mérkőzést is behúzta a Szent Benedek RA a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében. A fürediek ismét nagyot csatáztak az Újpesttel, és már csak egy siker kell nekik a továbbjutáshoz.

Horváth Gábor

A fürediek csütörtökön otthon zárhatják le a párharcot

Forrás: Pesthy Márton/Napló

UTE–SzBRA 2:3 (21, -19, 22, -21, -9)

Budapest, 150 néző. V: Soltész, Bátkai-Katona. Újpesti TE: Krasteva 21, Ambrosio 8, Petőváry 18, Koleva 17, Gyimes 8, Ovecková 2. Csere: Dömsödi (liberó), Preval, Durst 3, Szabó L. 1. Edző: Horváth András. Szent Benedek RA: Bleicher, Szavovics 18, Koprivica 15, Lekics 7, Kiss G. 16, Jimerson 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 12, Sztijepics 3, Iosia 4. Edző: Dejan Desnica.

A negyeddöntős párharc nyitányán, múlt pénteken a Balaton-partiak öt szettben tudtak otthonukban nyerni, számítani lehetett rá, hogy az Újpest saját pályáján ismét megnehezítheti a Szent Benedek dolgát.

Jól is kezdtek (2-0) a fővárosiak. A Füred egyenlített és fordított (2-4), azonban ezután megint az Újpest vette át a kezdeményezést, és magabiztosan játszva megnyerte a szettet (25-21).

A második játékrészben hasonló volt a forgatókönyv, eredményes hazai kezdést és vendégfordítást követően az UTE csapatának állt a zászló (11-3). Mélyről kapaszkodott fel a Szent Benedek, Kiss és Koprivica sánca egyenlítést jelentett (17-17). Lendületben maradtak a Balaton-partiak, akik négypontos előnyt építettek ki, a fővárosi csapat pedig már nem tudott újítani (19-25).

A folytatásban aztán felszívta magát az UTE (6-2, 11-6). A vendégcsapat ezután hat pontot ért el zsinórban, amellyel fordított (11-12), de hiába vezettek Dejan Desnica tanítványai már hattal is (13-19), a házigazda nagy csatában fordított és behúzta a szettet (25-22).

Komoly izgalmakat tartogatott a meccs hátralévő része, ám a korábbi hullámzó, változatos játék elmaradt: a fürediek végig vezettek a negyedik szettben, az UTE csak megszorongatni tudta vendégét (21-25).

Az ötödik etap hasonlóan alakult, a Szent Benedek volt a magabiztosabb és a jobb (9-15).

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 a Fürednek, a harmadik meccset csütörtökön (17.00) a Balaton Szabadidő Központban rendezik.

Dejan Desnica: – Ismét kemény meccset játszottunk a nagyon harcos Újpest ellen. Voltak gondjaink, hiszen nemrég több játékosunk is betegséggel küszködött. Örülök, hogy sikerült nyernünk, csütörtökön hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában