Először jutott be a négy közé a csapat

2022.03.28. 13:16

Történelmi eredmény a füredi röpiseknél

Nagyon meggyőző mérkőzésen biztosította be a legjobb négy közé jutást a Szent Benedek RA az Újpesti TE elleni párharc negyedik összecsapásán a női röplabda Extraligában. Ezzel a fürediek 3-1-re megnyerték a párharcot, és készülhetnek a bajnoki elődöntőre.

B. Virág Rita

Forrás: Pixabay

Újpesti TE–Szent Benedek 0-3 (-15, -11, -22)
Budapest, 170 néző. V: Jámbor, Ujházi. Újpesti TE: Ovecková 1, Krasteva 9, Ambrosio 6, Petőváry 1, Koleva 10, Gyimes. Csere: Dömsödi, Kis D. (liberó), Del Rio Preval 3, Durst 1, Szabó L., Manninger. Edző: Horváth András.
Szent Benedek Röplabda Akadémia: Iosia 4, Savovic 7, Vacsi 9, Stijepic 14, Kiss G. 6, Koprivica 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Bleicher. Edző: Dejan Desnica.
A legjobb négy közé jutásért vívott párharc három győztes mérkőzésig tartott. A fővárosiak csak óvás útján tudtak meccset nyerni a Szent Benedek ellen, így a füredieknek a negyedik mérkőzésen kellett bebiztosítaniuk a továbbjutást.
Remekül kezdett a Füred, nagyszerű megoldásokkal előbb 5-1-re, majd 7-4-re elhúzott. Ekkor még az UTE felzárkózott, de 8-9 után már csak egy csapat volt a pályán. A Szent Benedek fokozatosan növelve a különbséget biztosan hozta a szettet.
Szorosan kezdődött a második etap, de a vendégek gyorsan magukra találtak, és közönségszórakoztató megoldásokkal 2-0-ra növelték előnyüket.
A harmadik felvonásban 6-6-ig volt szoros, aztán újra beindult a füredi henger (11-16). Ezután sem adta fel az UTE (17-19), de a hajrában már a fürediek akarata érvényesült.
Dejan Desnica: – Nyolc alkalommal játszottunk a szezonban az Újpest ellen, és mindannyiszor nyerni tudtunk. A mai meccsen főként mentálisan sikerült ellenfelünk fölé nőni, motiváltan, kevés hibával, koncentráltan röplabdáztunk. Most jön néhány nap pihenő, aztán a Vasas elleni elődöntőre összpontosítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában