Hatalmasat fordítottak a hazaiak

2022.04.06. 21:18

A bakonyi futsalosok nagyot csatáztak a Kecskeméttel a Magyar Kupában

Háromgólos hátrányból felállva tudott győzni a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában, otthon a Kecskemét ellen.

Horváth Gábor

Pál Patrik remek napot fogott ki

Forrás: Penovác Károly/Napló

Veszprém–Kecskemét 4-3 (0-2)

Veszprém. V.: Vass, Tóth-Tolnay, Horváth. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler - Tatai, Pál, Komáromi, Rutai. Csere: Matyi, Koncsol, Fridrich, Everton, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Molnár, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. Kecskemét: Rigó - Bencsik R., Ristics, Hadnagy, Mánya. Csere: Halmavánszki, Bíró, Klacsák, Kajtár, Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács Á., Kulcsár.
A Magyar Kupa négyes döntőjéért küzd a Veszprém és a Kecskemét, a párharc első mérkőzését szerdán a bakonyi megyszékhelyen rendezték.
Érdekesség, hogy a Balaton Bútor FC-nek mindössze egy napja volt felkészülni a találkozóra, hétfőn este ugyanis a Haladás otthonában játszott a csapat bajnoki rangadót. A veszprémiek nagyot csatáztak a szombathelyiekkel (3-2-re a hazaiak nyertek), így érthetően Fehér Zsolt legénysége nem volt éppen a legfittebb állapotban.
Ezzel együtt nem kezdtek rosszul a hazaiak, több helyzetük is akadt. A vendégek viszont eredményesek voltak, a 7. percben a volt veszprémi Bencsik Roland előtt nyílt terület, és ezt ő ki is használta, bevette Spandler kapuját, 0-1.
A 11. percben tovább nőtt a vendégek előnye, Ristics kicsit váratlanul lőtt, és a távoli próbálkozás utat talált a bakonyiak hálójába, 0-2. Próbálkozott becsülettel a Veszprém, azonban nem sikerült szépítenie az első félidőben.
A folytatásban hiába támadott le a Veszprém, a Kecskemét megtalálta a rést, és Hadnagy gyors akció végén megszerezte csapata harmadik gólját, 22. perc: 0-3.
A 26. percben Rigó buktatta Bencsik Ádámot a hatoson belül, a megítélt büntetőt Pál biztosan értékesítette, 1-3.
A 28. percben Tatai-Dorogi összjáték után előbbi talált a vendégkapuba, 2-3.
A 34. percben Tatai Pál Patriknak adott gólpasszt, 3-3.
Nem állt le a Veszprém, Pál csapott le egy hibára, majd szépen helyezte a labdát a hosszú alsóba, a 39. percben kialakítva a 4-3-as végeredményt. A visszavágót április 20-án játsszák a felek Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában