Vasas-siker a nyitányon

2022.04.14. 09:09

A fürediek hátrányba kerültek az elődöntőben

Ötszettes vereséget szenvedett a Szent Benedek RA a Vasas vendégeként a női röplabda Extraliga elődöntőjének első körében.

Horváth Gábor

Jimersonék nagyot küzdöttek a Vasas otthonában, szombaton hazai pályán vághatnak vissza

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Vasas–Szent Benedek RA 3:2 (22, 23, -16, -20, 5)

Budapest, 200 néző. V: Bátkai-Katona, Árpás. Vasas Óbuda: Török 13, Kalicanin 13, Bannister 14, Bojko 17, Abdulazimova 8, Fábián 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Király-Tálas 3, Vezsenyi, Kump, Papp 1, Zernovic 4. Edző: Jannisz Atanaszopulosz.

Szent Benedek RA: Bleicher 2, Szavovics 12, Jimerson 16, Sztijepics 14, Kiss G. 15, Koprivica 7. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 9, Iosia 3, Lekics 1. Edző: Dejan Desnica.

Kapkodva kezdték a csapatok a mérkőzést, hullámzó volt a játék, egyszer a hazaiak, egyszer a vendégek vezettek. A hajrában a Vasasnak jött ki jobban lépés (25-22).

A második szett elején stabilan és jól játszott a Balatonfüred, amely sokáig vezetett (1-4, 10-12), de aztán elkezdtek jönni a hibák, amelyeket a Vasas kihasznált (16-12). Innen visszajöttek a vendégek, Jimerson egyenlített többször is, a folytatásban viszont a házigazda volt a pontosabb, és 2-0-ra növelte előnyét (25-23).

A harmadik játszmában változott a meccs képe: a Szent Benedek villámrajtot vett és uralta a játékot (1-7, 3-10). Később sem engedte közelebb a fővárosiakat, és simán nyerte a szettet (16-25).

A negyedik etapban pedig összejött az egyenlítés is. A remekül blokkoló Balaton-partiak három ponttal kezdtek és végig meg tudták tartani előnyüket (20-25).

Az ötödik felvonásra összekapta magát a Vasas, amely megtalálta az ellenszert az előző két szett füredi játékára. Vacsi az etap elején még sáncolt egyet, ám a folytatásban ez már senkinek sem sikerült a vendégektől, a hazaiak magabiztosan játszva, 15-5-re nyertek.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban tehát 1-0-ra a Vasas vezet. A második meccset szombaton játsszák a riválisok, a helyszín a Balaton Szabadidő Központ, az időpont: szombat, 18 óra.

Jannisz Atanaszopulosz: – Örülünk, hogy mi jöttünk ki győztesen ebből a hullámvasútból, de 21 blokkot még öt szett alatt sem lehet kapni. Sokszor türelmetlenek voltunk támadásban, ebben mindenképpen fejlődnünk kell, ha döntőbe szeretnénk jutni.

Dejan Desnica: – Kicsit bátortalanul kezdtünk, a Vasas hamar előnybe került. A harmadik szettre jöttünk igazán lendületbe, és onnantól tudtuk az igazi arcunkat mutatni. Az ötödik játszmában egy jó szervasorozat megfogott minket, azzal eldöntötte a meccset a hazai csapat. Nincs idő szomorkodnunk, messze még a vége, máris itt a hazai meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában