Győzelem hazai pályán

2022.04.30. 20:20

A Gyöngyös elleni meccset is kipipálta a Füred

Végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben. A vendég Gyöngyös nem tudta megnehezíteni a házigazda dolgát.

Horváth Gábor

Dejan Malinovic (a labdával) öt találatot szerzett a szombati mérkőzésen

Forrás: Nagy Lajos/Napló

BKSE–Gyöngyös 30-25 (15-10)
Balatonfüred, 400 néző. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodríguez 1, Malinovic 5, Németh B. 3, Topic 5, Szöllősi B. 9 (3), Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Kemény 1, Szmetán M. 1, Ág 1, Szűcs B., Brandt 1. Edző: György László.
Gyöngyös: Tomic 1, Merkovszki, Nagy B. (kapusok), Ubornyák 2, Jaros 1, Varsandán 9 (4), Hegedűs 1, Gábori 1, Duris 1, Vilovski 2, Gerdán, Papp 1, Hamidovic 2, Markez 4. Edző: Kiss Dániel.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.
Malinovic góljával indult a mérkőzés, a másik oldalon Andó védett kétszer is, majd Markez egalizált az ötödik percben, 1-1. Ez nem adott lendületet a vendégeknek, épp ellenkezőleg, a Füred jutott előnyhöz, amit növelni is tudott, 10. perc: 5-1. Valamivel később, Tomic üres kapus találatát követően csillant fel újra a remény a gyöngyösieknél (5-4), ám egyenlítés helyett ötöt kaptak sorozatban a hevesiek, 10-4.
A fürediek teljesítették azt, amit a meccs előtt György László kért, jól védekeztek, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a vendéggárda.
Az öt góllal megnyert első félidőt követően sem jött feltámadás a Gyöngyöstől, a 35. percben 19-12-es állást mutatott az eredményjelző.
A BKSE-nek arra kellett figyelnie, hogy ne jöjjön hullámvölgy, és ez sikerült is, a Balaton-partiak tartották a tisztes távolságot, ellenfelük maximum négy gólra tudott felzárkózni, 47. perc: 24-20.  Végül mindkét fél 15 találatig jutott a második játékrészben, ez pedig biztos hazai sikert jelentett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában