Három pontot gyűjtött az Ajka

2022.04.24. 19:13

A hazaiak izgalmas hajrá után nyertek

Sok lehetőséget hozott az Ajka és a Budaörs találkozója a labdarúgó NB II 34. fordulójában. A házigazda nem gazdálkodott jól helyzeteivel és egy öngóllal kiegyenlítettek a vendégek. A Budaörsnek három pontra lett volna szüksége, de végül egy sem lett belőle, a hajrában a Veszprém megyeiek eldöntötték a meccset.

Horváth Gábor

Forrás: pixabay.com

FC Ajka-Budaörs

2-1 (1-0)

Ajka, 500 néző. V.: Móri. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G. (Vogyicska, 67.), Lehoczky – Csizmadia Z., Sejben (Kenderes, 67.), Gaál – Szarka. Edző: Kis Károly. Budaörs: Tóth G. – Tóth K., Gyurácz, Tányéros, Pintér – Sajbán – Kojnok (Balázs Zs., a szünetben), Lengyel B. (Petneházi, 76.), Vankó (Winkler, 65.), Molnár Cs. (Halácsi, 65.) – Molnár T. (Molnár M., 76.). Edző: Toldi Gábor.

A kiesés elől menekülő Budaörsöt fogadta az előző két fordulóban győztes FC Ajka. A vendégek nehéz helyzetben várták az összecsapást és a bajnoki hajrát, hiszen a 18., szezon végi búcsút jelentő helyen álltak a tabellán a forduló előtt.

A Budaörsnek tehát nagyon fontos volt, hogy mindenképpen ponttal távozzon Ajkáról, ugyanakkor a 12. hazaiak szerették volna tovább folytatni jó sorozatukat és még feljebb kapaszkodni a mezőnyben.

Ötletes, gyors ajkai támadásokkal kezdődött a mérkőzés. Korán vezetést szerezhetett volna a házigazda, a jóval óvatosabban futballozó budaörsiek egy kontrával jelezték, hogy ők is veszélyesek tudnak lenni a kapura.
A folytatásban leülni látszott a meccs, de aztán egy ajkai gól felpezsdítette a csapatokat.

A 22. percben Csizmadia Zoltán vágta a labdát négy méterről, bal lábbal a léc alá. Előtte nem tudtak felszabadítani a budaörsi védők, Szarka birkózott velük középen és rúgta kapura a játékszert, amely Tóth Gáborról pattant Csizmadia elé, 1–0.

A Veszprém megyeiek továbbra is a Budaörs kapuja előtt tudták tartani a labdát. Toldi Gábor legénysége elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, nem sok ereje maradt támadni, alig-alig jutott el a csapat a rivális 16-osáig.

A szünet után nem igazán változott a játék képe, az Ajka volt támadásban, több ígéretes lehetősége is akadt, de a második gól csak nem akart megszületni.

Az 51. percben Csizmadia jobb oldali beadása üresen találta középen Szarkát, a fejes azonban nem volt sem erős, sem pontos.

Nem sokkal később Szarka került helyzetbe ismét, a jobb oldalon kapott jó indítást, kissé kisodródva csúnyán kapu fölé vágta a labdát.

A 64. percben Présinger adott remek labdát előre Szarkának, aki ezúttal a keresztlécre lőtt középről, 11 méterről.

A 65. percben Sejben élesen belőtt labdáját Csizmadia Z. fejelte futtában kapura, erősen, öt méterről, Tóth Gábor hatalmas bravúrral mentett szögletre.

A 71. percben  Molnár T. fejelt kapura, Horváth Dániel vetődve, bravúrral "szedte ki" a labdát a jobb alsóból.

Az elpuskázott lehetőségek után jött a fekete leves.

A 80. percben saját térfeléről indított a Budaörs, Tajthy Tamás fejelte 16 méterről a labdát saját kapujába, a játékszer a kimozduló Horváth D. fölött jutott a hálóba, 1–1.

Izgalmas hajrá következett. Mindkét együttes a három pont megszerzéséért hajtott és bár a lelkes Budaörs is feljavult, a hazaiak tudták a maguk javára eldönteni a meccset.

A 88. percbe Présinger végzett el szabadrúgást a 16-os jobb csücske elöl, Tar Zsolt érkezett jól középen és négy méterről a kapu bal oldalába fejelt, 2–1.

Nem maradt idejük a vendégeknek, a rengeteget támadó és sokat hibázó Veszprém megyeieké lett a győzelem.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában