"Ilyen a foci…"

2022.04.30. 20:33

A ráadásban kapott ki a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a 92. percben bekapott góllal alulmaradt a Zalaegerszeg otthonában a Perutz FC. A pápaiak végig mezőnyfölényben futballoztak és ismét győzelmi esélyt szalasztottak el, amivel sorozatban negyedik bajnokijukat bukták el.

Napló-információ

A fehér mezes Perutz (a labdával Hanzl) nem érdemelt vereséget

ZTE II. – Perutz FC 1-0 (0-0) 

Gsz.: Halmai.

ZTE Aréna, 200 néző. V.: Héra. ZTE II.: Köcse – Jóna, Sebestyén, Dóczi, Szántó (Halmai 64.), Fehér, Megyesi (Őr 29.), Papp Cs., Szalay (Posztobányi 83.), Papp L., Bedő (Szökrönyös 46.). Edző: Koller Zoltán. Perutz FC: Dénes – Szalai (Gasztos 46.), Zsirai, Bence, Molnár – Iványi, Hanzl, Nagy Z. (Jurik 85.), Szilágyi, Hajnal (Márton 72.)–Oláh. Edző: Weitner Ádám.

Sérülés miatt Németh Bence, Mogyorósi Bálint és Szigeti Ákos, betegség miatt Kalász Milán nem állhatott a pápai tréner rendelkezésére, aki az eltiltott Nagy Tamással sem számolhatott a kezdőcsapat összeállításakor.

A hiányzók ellenére motiváltan, jó szellemben lépett pályára a vendég együttes, mely az első perctől a kapuja elé szegezte a hazaiakat. A harmadik percben Szilágyi beadása Oláh sarkáról került a hosszúra, amiről Hajnal maradt le. A 10. percben Oláh lövése ment kevéssel mellé, a 35. percben egy szabadrúgás után Hanzl talált be, ám a pápaiak csapatkapitánya a játékvezető szerint lesen tartózkodott. A második félidő 15. percében ismét Oláh veszélyeztetett, a földön fekve lőtt kapura, ám a labda fölé szállt. Öt perccel később Nagy Zalán szabadrúgását tolta ki Köcse, majd Szilágyi és Gasztos kényszerítőzött, utóbbi bal lábas lövését a zalai kapus lábbal védte. A 70. percben Hajnal lépett ki a leshatáron, a pápai szélső a középen érkező Oláht akarta helyzetbe hozni, ám a hazai hálóőr leleste a passzt. A folytatásban egyre veszélyesebb támadásokat vezetett a ZTE, a 77. percben Halmai lőtt ziccerben fölé, majd Papp próbálkozását és Fehér csúsztatását védte Dénes. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a háromperces ráadás második minutuma, egy kontratámadás végén egy keresztlabdát Halmai kapott a bal oldalon, majd higgadtan a kapuba lőtt 1-0.

Weitner Ádám: A játékunk rendben volt, a csapategységgel sem volt probléma, mindenki küzdött, hajtott. Sokat lőttünk kapura, egy nehéz pályán elégedett voltam a mutatott teljesítménnyel, de ilyen a foci…

Koller Zoltán: Jó csapatnak tartom a Pápát, Weitner Ádám ismét kiválóan felkészítette az együttest. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél birtokolta többet a labdát, számunkra a meccs inkább a küzdelemről szólt. Igazi gólhelyzete egyik csapatnak sem volt, de a végén egy jó döntéssel itthon tudtuk tartani a pontokat.

A pápai együttes hétközi fordulóval folytatja a pontvadászatot, május 4-én, szerdán 17 órai kezdéssel a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt fogadja a Várkert úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában