NB III.

2022.04.13. 20:24

A VLS Veszprém nyerte meg a megyei fociderbit

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában Veszprém megyei rangadónak adott otthont a Perutz stadion, ahol a tabella ötödik helyén álló Pápai Perutz FC és a harmadik helyezett Veszprém mérte össze erejét. A szomszédvári csatát Major góljával a találkozót tíz emberrel befejező Veszprém nyerte.

Napló

Középen a pápai Oláh László Vass Szilárd (balra) és Baldauf Konrád szorításában Fotó: Penovác Károly

Perutz FC–VLS Veszprém 0-1 (0-0)


Pápa, 400 néző. V.: Szőts. Perutz FC: Dénes – Nagy T., Zsirai, Németh (Iványi, 61.), Szalai (Gasztos, 61.) – Bence, Katona (Jurik, 73.), Hanzl, Nagy Z. (Szilágyi, 61.), Kalász (Hajnal, 61.) - Oláh. Megbízott edző: Pánczél Roland. VLS Veszprém: Héninger - Dobsa, Molnár (Sarok, 88.), Galacs (Major, 46.), Gálfi, Somogyi, Kovács, Baldauf (Varga, 75.), Rédling, Vass, Zachán. Edző: Pető Tamás.


A megyei rangadó mellett a mérkőzés másik pikantériáját két, ma már Veszprémben focizó játékos jelentette, Somogyi Richárd és Baldauf Konrád egyaránt Pápán nevelkedett és később a Perutz mezében is futballozott, ezúttal viszont kiváló futballidőben korábbi csapata ellen futott ki a kiválóan előkészített pályára.


Tapogatózós játékkal indult a találkozó, a 10. percben Baldauf lövése egy méterrel kerülte el a keresztlécet. Hét perccel később Oláh húzta meg a labdát az alapvonal felé, majd középre passzolt, a röviden érkező Kalász azonban kevéssel mellé belsőzött. Egy perccel később nagy helyzet lehetett volna a túloldalon, ám Nagy az ötösnél becsúszva tisztázott Molnár elől. Látszott, hogy jól felkészültek egymásból a csapatok, sokat folyt mezőnyben a játék, kevés helyzettel.


A következő eseményre húsz percet kellett várni, egy kisszögletet Oláh nem tudott kapura fejelni, a labda átkerült a hosszúra, ahol Nagy Tamás mellé belsőzött. A 39. percben Oláh célozta meg az ötös sarkáról a rövidet, Héninger azonban résen volt.


A szünetben egy helyen változtatott Pető edző, ami mint később kiderült, jó húzásnak bizonyult, Galacsot Major váltotta.


A második etapban sem volt sok lehetőség, a 63. percben Hajnal centerezett, Szilágyi lövését azonban fogta a veszprémi kapus.


A 80. percben megszerezte a vezetést a VLS: Zachán lőtte fel a labdát, a lesről visszasétáló veszprémi játékos azonban nem avatkozott játékba, így került a labda Molnár elé, akinek beadása a hosszún Majort találta üresen, a csereként pályára lépő játékos pedig az üres kapuba bólintott, 0-1.


Az utolsó öt percre felpörögtek az események, előbb Oláh szabadrúgását szedte ki a jobb felsőből Héninger, a kipattanót Gasztos középre lőtte, ezt is kiütötte a hálóőr. Tíz emberre fogyatkozott a Veszprém, durva beszédért Somogyit állította ki a játékvezető. Az ötperces hosszabbításban is nagy nyomás alá helyezte a vendég kaput a Perutz, de nem tudott betalálni, a mérkőzést Jurik jobb kapufa mellé csapódó szabadrúgása zárta le.


Pánczél Roland: – Minimum a döntetlen benne volt ebben a találkozóban, sőt úgy gondolom, nekünk volt több helyzetünk. Vissza kell nézni a bekapott gólt, hiszen a felpassznál a partjelző felemelte a zászlaját, mégis folytatódhatott a támadás, viszont nekünk nem szabadott volna megállni, sípszóig kell menni. Vasárnap ismét játszunk, megpróbálunk Bicskén javítani.


Pető Tamás: – Egy vérbeli rangadón vagyunk túl, mindkét csapaton látszott, hogy három nappal ezelőtt is mérkőzést játszott. Nagyon jól és okosan játszottunk, megérdemelten nyertünk. Mindkét csapat sokat tett a győzelemért, úgy gondolom, egy eladható mérkőzés volt.


A pápai csapat vasárnap a Bicske otthonában tesz látogatást, míg a Veszprém a Tatabányát fogadja. Utóbbi bajnoki időpontja változott, 13 órás lesz a kezdés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában