Hatalmas ajkai bravúr

2022.04.27. 21:55

Az Óriások csapata megnyerte a hoki Magyar Kupát

Az ország legjobb csapatai között nyerték meg a Magyar Kupát az Ajkai Óriások Jégkorong SE tagjai az U12-es korcsoportban, az A kategóriában.

Tisler Anna

Ajkai öröm a jégcsarnokban, az együttes hazai környezetben diadalmaskodott Fotó: Gyarmati László

A sorozat döntőjét hazai pályán, az ajkai jégcsarnokban tartották. Az első meccsen 5-1-es győzelmet arattak az Óriások a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen. 
A második mérkőzésen a MAC Budapest ellen 3-3-as döntetlent követően büntetőpárbajjal dőlt el a mérkőzés az ajkaiak javára. Így két győzelemmel az Ajkai Óriások U12-es csapata nyerte meg a Magyar Kupát. 
A sorozatban részt vevő játékosok: Hubai-Moura Santiago, Rajmon Péter, Kósa Bence, Kovács Dominik, Pákai Bence, Schmutz Ádám, Keresztény Áron, Faragó Luca, Kerék Ádám, Németh Kevin, Tamás Levente, Hubai-Moura Gabriel, Illés Ádám, Jánka Lóránt, Kerekes Benedek, Rádli Gergő. 
A csapat edzői, Láday András és Faragó Gyula elmondták, a győzelem értékét növeli, hogy Ajkán a jégkorong sportág hetedik éve van jelen, a jégcsarnokot alig egy éve adták át, előtte sátras jégpályán edzettek hat hónapon keresztül, valamint jég hiányában más településekre utaztak felkészülni. Ajka kis város, így egy-egy sportágra kevesebb gyerek jut. Náluk egy korosztályban 18–20 fő a létszám, a nagyobb egyesületeknél 70 vagy még több. A gyerekek tehetségesek, szorgalmasak, komolyan veszik a hokit, így esély volt arra, hogy sikereket érjenek el. Viszont azt, hogy ilyen rövid időn belül sor kerül erre, még az edzők sem gondolták. 
– A siker soktényezős – tették hozzá az edzők. – A feltételek itt adottak. A város komoly beruházással felépített és üzemeltet egy jégcsarnokot, amelynek fenntartási költsége sem kevés. Már augusztusban jeget biztosítanak azért, hogy mire kezdődik a bajnokság, a korosztályos csapatok megfelelő formában legyenek. Az edzői gárda is egymást segítő, jó közösség. 
A mostani szezonban a jeges edzések befejeződtek, megkezdődtek a száraz tréningek, majd június végétől egy hónap szünet vár a sportolókra, hogy augusztustól újult erővel indulhassanak a következő szezonban a pontokért. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában