Mozgás

2022.04.26. 12:00

Az ünnepi futóverseny minden indulója nyert Balatonedericsen

Immár 30. alkalommal rendezte meg a locsolófutást a helyi önkormányzat a Balatonederics Sport Clubbal karöltve.

Tóth B. Zsuzsa

Sokan részt vettek Balatonedericsen az immár 31. alkalommal megrendezett a locsolófutáson Fotó: önkormányzat

Az esemény ötletgazdája és alapítója Renczes Kálmán volt egykor. Azóta csupán két évben maradt el a megmérettetés, a járvány miatt. A verseny szpíkere, Péter Attila a jó hangulatért felelt, és abból nem is volt hiány. 

Az eseményen idén is nyuszifutásra várták a 10 év alattiakat, a 400 méteres távon 27 induló volt, a legfiatalabb Töreky Olívia és Emília, a négyéves ikerpár. A lányok között első lett Balogh Janka (9), második Major Rebeka (10), harmadik Bicsérdi Anna (8). A fiúknál első helyen Töreky Zsombor (10), másodikként Kocsis Dániel, harmadikként Puskás Máté (9) zárt. A 3,1 kilométeres locsolófutáson 16 induló volt. A 18 év alatti lányok között első Farkas Réka Luca lett, második Takács Viktória, harmadik Renczes Borbála. A 18 év feletti nők között első Kulka Eszter, második Renczes Nikoletta. A 18 év alatti fiúknál első Vass Kende Patrik, második Somogyi Roland, harmadik Orbán Valentin. A 18 év feletti fér­fiak mezőnyében első Ódor József, második Molnár Gyula, harmadik Renczes Ákos lett. A 8 kilométeres Király kategóriában összesen 36 résztvevő volt, a legidősebb nevező a 74 éves Illés Károly volt.

A 40 év alatti hölgyek között első Széll Adrienn, második Juhász-Daróczi Katalin, harmadik Molnár Melanie lett. A 40 év feletti nők között az első Karayné Jokesz Gabriella, a második Szigetfy Ildikó, a harmadik Paál Éva lett. A 40 év alatti férfiak között az első Murányi Gábor, a második Lents Barnabás, a harmadik Kárász László. A 40 év feletti férfiaknál az első Varga József, második Molnár Gábor, harmadik Hegyi Péter lett. Minden versenyző oklevelet kapott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában