Telekom Veszprém

2022.04.30. 11:30

Érettségi és rangadó előtt a bakonyiak fiatal tehetsége

Nem mindennapi kihívások előtt áll Lukács Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabda- együttes fiatal irányítója: szombaton csapatával a bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában vív rangadót, hétfőn pedig már a magyarérettségin kell helytállnia.

B. Virág Rita

Lukács Péter első ízben élhette át a Magyar Kupa-győzelmet Fotó: Telekom Veszprém/Peka Roland

Még nincs egy hete, hogy a Telekom Veszprém bezsebelte huszonkilencedik Magyar Kupa-elsőségét, amelyből az ifjú irányító Lukács Péter is igyekezett kivenni a részét. 
– Izgatottan vártam a négyes döntőt, nekem ez volt az első alkalom, hogy ezen szerepelhettem – kezdte a tizenkilenc éves játékos. – Igyekeztem minden percet kiélvezni. A döntő történelmi pillanatokat hozott, hiszen korábban két veszprémi érdekeltségű csapat még nem vívott finálét. A két szurkolótábor is remekül kijött egymással, hiszen mindketten ugyanazt skandálták – mondta nevetve. 
A fiatal tehetség, akit a társai csak Pepének neveznek, elárulta azt is, nagyon hosszú volt az Veszprémből Győrbe, és ezután még az Arénában is folytatódott az ünneplés. Hétfőre szerencsére pihenőt kaptak és kedden kezdték meg a felkészülést a Szeged elleni rangadóra. 
Jelenleg a tabellát a Tisza-partiak vezetik 22 lejátszott meccs alatt 41 pontot gyűjtöttek, 20 siker mellett egy döntetlen és egy vereség szerepel a statisztikáikban. Ezzel szemben a Telekom Veszprém 21 meccset vívott, a mutatója 19 győzelem és két döntetlen, vagyis 40 pont. 
– Érdekes szituáció alakult ki, hiszen mindkét gárdának fontossá vált a pontszerzés. Mindenképpen szeretnénk megelőzni riválisunkat a tabella élén, hogy a bajnoki döntő második mérkőzését itthon vívhassuk – mutatott rá Péter. 
A játékos úgy gondolja, mindkét csapatnak akad még a tarsolyában olyan játékelem, amellyel nem rukkolt elő a Magyar Kupa-döntőben. A Szeged gyors lerohanásaira mindenképp találni kell majd ellenszert, és a hét a hat elleni játékára is készültek. 
A szombati derbi után hétfőn újabb komoly kihívással kell majd szembenéznie, hiszen megkezdődnek az érettségik, ahol a Noszlopy Gáspár Sportgimnázium diákjaként ő is érdekelt lesz. Péter úgy fogalmazott, húzós időszak előtt áll, nem egyszerű megfelelni a pályán és az iskolában is. Ráadásul az edzések miatt sokat hiányzott, de a tanárai, az osztálytársai nagyon sokat segítenek neki. Hétfőn a magyarérettségivel kezdődnek a vizsgák, attól nem is tart annyira, sokkal inkább a matektól, abban szüksége lesz némi szerencsére is. A szóbelikre is elkezdte a felkészülést, azt mondta, Arany János balladái állnak a szívéhez a legközelebb, abból szívesen felelne. 
Ha felveszik és össze tudja hangolni a sportot és a tanulást, akkor maradna az iskolapadban, a Testnevelési Egyetemen. Ám addig is az első és a legfontosabb feladat a Pick Szeged legyőzése és a bajnoki cím visszaszerzése lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában