Döbbenetes rekord

2022.04.23. 07:00

Harminchatodszor is bejut a Telekom a kupadöntőbe?

Már az elődöntőben összeméri erejét a Telekom Veszprém és Pick Szeged a hétvégi férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőben. Ennek apropóján kérdeztük Gulyás Pétert, a csapat edzőjét.

B. Virág Rita

Óriási csatára számíthatunk a Szeged és a Veszprém között az elődöntőben

Forrás: Balogh Ákos/Napló-archív

Elképesztő sorozatot tart a Telekom Veszprém, hiszen az elmúlt harmincöt évben mindig bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A bakonyi gárda ráadásul huszonnyolcszor el is hódította a legjobbnak járó trófeát, amely szintén egyedülálló rekord, de nemcsak hazánkban. Nincs még egy európai csapat, amely saját hazájában ennyiszer nyert volna kupaaranyat, mint a Telekom Veszprém és jogelődjei. Most is címvédőként utazik a társaság Győrbe, ahol a négyes döntőt rendezik a hétvégén.
A sorsolás jóvoltából a Veszprém már az elődöntőben összecsap a Pick Szegeddel. Ez azt jelenti, hogy a két nagy közül valamelyik idejekorán elbúcsúzik. Legutóbb 2011-ben fordult elő utoljára, hogy a veszprémiek nem a Szegeddel csaptak össze, akkor a PLER KC-val meccseltek az első helyért.
– Tisztában vagyunk vele, hogy a szombati összecsapás előrehozott döntő, ám ezt tekinthetjük pozitívumnak is, hogy legalább nem kell annyit várni a találkozóra – mondta Gulyás Péter, aki Momir Ilics vezetőedző munkáját nyár óta segíti.
Az elmúlt időszakban más-más hatások érték a két riválist. Míg a Veszprém magabiztosan jutott be a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé az északmacedón Vardart kiejtve, addig Szegeden hatalmas csalódásként élték meg, hogy ismét nem sikerült megfelelni az elvárásoknak: már a negyeddöntő sem jött össze a BL-ben, így a kölni Final Four-os álmoknak is búcsút kellett inteni. Ráadásul ezek után Juan Carlos Pastor tanítványai kikaptak Gyöngyösön a magyar bajnokságban, ami bombameglepetés volt. Érthetően talán nem túlzás azt állítani, hogy a Tisza-partiak nem életük formájában érkeznek Győrbe.
– Szeretnék mindenkit óva inteni attól, hogy a Szegedet lebecsülje. Mi is kaptunk már ki, mi is belekerültünk már hullámvölgybe, ám mégis talpra álltunk. Ellenfelünk remek csapattal rendelkezik, gondoljunk csak a magyar és szlovén válogatott játékosokra. Ne bízzuk el magunkat! – húzta alá a tréner.
Gulyás Péter úgy véledekett, az elődöntőben a védekezés és a gyors gólok száma dönt majd.
– Szerintem a legfontosabb, hogy hit nélkül nem lehet nyerni. Bíznunk kell a sikerünkben, magunkban és egymásban. Szeretnénk nyerni és ismét döntőt játszani – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában