Megyei derbi után

2022.04.25. 10:25

Hatan is a legjobbak között az úrkúti rangadóról

A szombati rangadó után megmaradt az öt pont különbség az éllovas Úrkút SK és a címvédő, második helyen álló Tihanyi FC között a labdarúgó megye I-ben. Visszapillantunk a derbire és megmutatjuk, kik kerültek be a forduló válogatottjába.

Horváth Gábor

Kovács Gábor (piros mezben, középen) volt a legeredményesebb az Úrkút-Tihany derbin

Forrás: Penovác Károly/Napló

Érdekes összecsapást játszott az Úrkút és a Tihany egymással szombaton, a szezon talán legnagyobb rangadóján nem volt hiány feszültségben, ám a meccset követően nagyjából mindenki elégedetten nyugtázhatta a történteket.

A tihanyiak az utolsó pillanatban mentettek pontot, méghozzá emberhátrányban. Az úrkútiak megtartották előnyüket a tabella élén, öt körrel a vége előtt továbbra is öt ponttal vezetnek. Mondhatni: win-win szituáció.

A 3-3-as eredmény kialakulása ugyanakkor egyáltalán nem volt ilyen egyszerű és nyugodt. Igazi derbihangulatú összecsapást produkáltak a felek. A kapuk már az első percektől kezdve veszélyben forogtak, a vendégeknek sikerült is előnybe kerülniük egy Henn Márk-góllal. A házigazda nem igazán találta a ritmust, de a félidő végére fölénybe tudott kerülni. Az egyenlítés ekkor még nem jött össze, viszont az Úrkút jó eséllyel pályázott a fordításra, mert a tihanyiak a 43. percben megfogyatkoztak. Németh Kornéllal túl szigorú volt Nedvesi játékvezető, aki egyből piros lapot mutatott fel egy 16-os vonala előtti, de nem utolsó emberként, nem egyértelmű gólhelyzetben elkövetett lerántásért. Érdekesség, hogy a középpályás a két csapat őszi meccsén is a kiállítás sorsára jutott, akkor már a 29. percben el kellett hagynia a játékteret.

A második játékrészt lendületesen kezdte a házigazda, és Kovács Gábor gyors duplájával hamar meglett a fordítás. A tihanyiak mesterét, Horváth Gábort elküldte a kispadról a bíró, az Úrkút pedig ezután egyből a kapuba talált.

Kézben tartotta a meccset a hazai csapat, amely ráadásul a 70. percben Horváth Ákos révén ismét eredményes volt, 3-1. Reizinger Bence második gólpasszát adta a derbin, azonban nem sokkal később épp ő hibázott, egy labdaeladás után szabadrúgáshoz jutott a Tihany, Király Dávid pedig szép lövéssel hozta vissza a félszigeti reményeket, 3-2.

Nehéz volt elképzelni, hogy képes lesz egyenlíteni a Tihany, az úrkútiak előtt nagy területek és komoly lehetőségek nyíltak, de bejött a vendégek kockáztatása. A 92. percben Farkas László kapott jó labdát a 16-oson belül, és egy csel után pontos lövéssel egalizált, 3-3.

Míg a meccsen és közvetlenül a lefújást követően volt némi indulat, nem sokkal később kedélyesen beszélgettek el a résztvevők a történésekről. Ritkán fordul elő egy rangadón, de ezzel az eredménnyel – ahogy említettük - nagyjából mindenki elégedett lehet.

Ami a kiemelkedő egyéni teljesítményeket illeti, a hazaiaknál Bognár Péter és Boromisza Gábor stabil pont volt a középpályán, Kovács Gábor pedig állandó veszélyt jelentett a kapura, és kétszer is betalált. A vendégeknél Illés Áron remek védésekkel tartotta versenyben csapatát, Henn Márk gólja mellett rengeteget dolgozott a támadó harmadban, a csereként beszálló Farkas László pedig rendkívül okos és higgadt volt a ráadásban.

A játéknap többi mérkőzésén: az FC Zirc Bíró Attila duplájával fordított Várpalotán (1-2). A sümegiek 4-1-re nyertek Devecserben, a vendégektől Rédei Márk került be a hétvége legjobbjai közé. A Fűzfői AK támadója, Szabó Patrik klasszikus mesterhármast szerzett a Gyulafirátót otthonában (1-7). Horváth Botond (Balatonalmádi) két találatot vállalt a Herend legyőzéséből (0-4). A forduló másik rangadóján a Péti MTE könnyedén tartotta otthon a pontokat a Tapolca ellen (6-2), a kétgólos Simon Benjamin főszerepet vállalt a sikerben.

Ambrus Kristóf került be a forduló válogatottjába az Ajka Kristályból, amely magabiztosan, 7-0-ra nyert Csetényben.

A 25. forduló Napló-válogatottja, kapus: Illés Áron (Tihanyi FC).

Hátvédek: Bíró Attila (FC Zirc), Rédei Márk (Sümeg VSE), Ambrus Kristóf (Ajka Kristály).

Középpályások: Bognár Péter (Úrkút SK), Boromisza Gábor (Úrkút SK), Farkas László (Tihanyi FC), Simon Benjamin (Péti MTE).

Támadók: Henn Márk (Tihanyi FC), Szabó Patrik (Fűzfői AK), Horváth Botond (Balatonalmádi SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában