Hat veszprémi gól idegenben

2022.04.20. 21:03

Négyes döntőbe jutott a címvédő

Fölényes sikerrel biztosította be négyes döntőbe jutását szerdán a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal Magyar Kupában.

Horváth Gábor

Tatai József ismét főszerepet vállalt a sikerből, háromszor volt eredményes

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Kecskemét-Veszprém 0-6 (0-0)

Kecskemét. V.: Tamás, Czene-Joó, Deme. Kecskemét: Rigó – Bíró, Bencsik R., Hadnagy, Mánya. Csere: Mészáros, Klacsák, Kajtár, Ristics, Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács Á., Kulcsár.

Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Csere: Matyi, Koncsol, Everton, Dorogi, Sergio, Bencsik Á., Molnár, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A párharc első mérkőzése igencsak izgalmasan alakult: a kecskemétiek 3-0-ra vezettek a Március 15. úti sportcsarnokban, a hazaiak azonban visszahozták a mérkőzést, négy gólt szerezve nyertek.

Így a Veszprém kezdhette előnnyel, azaz nyugodtabban a visszavágót, amelynek első félidejében sokkal veszélyesebben játszott, mint ellenfele. A kecskemétiek nem sokat mutattak támadásban, míg a második oldalon több helyzet és kapufa is akadt. Igaz, gól egyik oldalon sem született.

Ki gondolta volna, hogy a szünet után hat találat is esik? Nem sokan, azt pedig még kevesebben, hogy mind a hatot a veszprémiek jegyzik.

A 22. percben Rutai fordult le védőjéről szépen, és a jobb kapufa mellé lőtt a kicsit későn mozduló Rigó mellett, 0-1.

A 25. percben Bencsik Ádám helyezett az üres kapuba, miután Everton szépen hozta fel a labdát, amelyet visszakapott Tataitól, majd Bencsiket hozta kihagyhatatlan helyzetbe, 0-2.

A 30. percben Everton csapta be védőjét, elhúzta a játékszert Rigó kapus mellett, végül Tatai két védő között térddel juttatta a hálóba a labdát, 0-3.

Öt a négy elleni játékra váltott a Kecskemét, de ez egy kicsit sem hozta zavarba a vendégeket.

A 33. percben Tatai szerzett labdát, majd lőtt saját kapuja elől az üresen álló hazai kapuba, 0-4.

A 34. percben Pál ismételte meg Tatai találatát, csak ő közelebbről célzott, viszont ugyanolyan pontosan, 0-5.

A 39. percben Rutai adott „forintos” labdát Tatainak, aki a hosszú oldalon érkezve helyezett a hálóba, 0-6.

A második játékrészben a Veszprém iskolajátékot mutatott be, a kecskemétiek a végére elfáradtak, de a találkozó elején sem igazán volt esélyük a gólszerzésre. Fehér Zsolt csapatát az sem zavarta meg, hogy a találkozót megelőzően távozott egyik legjobbja, a válogatott Komáromi Péter. A klub szerdán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a játékossal.

A Magyar Kupában címvédő bakonyiak tehát idén is ott lesznek a sorozat négyes döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában