Taekwondoverseny

2022.04.21. 20:54

Öt veszprémi aranyérem

Rangos viadalon bizonyítottak a Padányi TDK taekwondósai. Hat ország, negyven klub több mint 300 versenyzője vett részt a XI. Spirit Open Nemzetközi nyílt ITF Taekwondoversenyen.

B. Virág Rita

Bécsi Nikolett (jobbra) a három versenyszámból kettőt megnyert

Forrás: szervezők

Tóth András Áron ismét bizonyította, hogy nem véletlenül lett néhány hete magyar bajnok küzdelemben. A mostani nemzetközi mezőnyben előbb formagyakorlatban maradt alul az elődöntőben, így bronzéremmel zárta a versenyszámot. Ezt követően küzdelemben, elsőként egy fekete öves mestert győzött le, majd az elődöntőt is megnyerte magabiztosan. Végül a döntőben egyértelmű győzelemmel lett aranyérmes. Rövid időn belül immáron másodszor léphetett a dobogó legfelső fokára. 

Küronya Márton szintén jól menetelt az elődöntőig, ahol két menet alatt nem született döntés, így hosszabbítás várt rá. Piros öves ellenfele jobban bírta kondival a csatát, Mártonnak be kellett érnie a bronzéremmel. Törésben viszont olyan nagy volt a fölénye a magassági és erőtörés versenyszámban a többi mintegy 40 versenyzővel szemben, hogy már jóval a saját gyakorlószintje alatt lemaradtak a többiek. Erőtörésben közel duplaannyit tört, mint a mezőnyben az ellenfelei. Így nem talált legyőzőre, és mindkét törésszámot megnyerte. 

Bécsi Nikolett jó formát mutatva a három versenyszámból kettőt megnyert, egyben pedig ezüstérmet szerzett a szintén jól felkészült nemzetközi mezőnyben. A súlycsoport nélküli erőtörésben és formagyakorlatban egyaránt stabil, magabiztos versenyzés után megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Vajky László edzőként és éremátadóként is közreműködött. A díjátadáson több alkalommal is személyesen akaszthatta a versenyzői nyakába az érmeket szintén világbajnok régi versenyzőtársaival, a veszprémi klasszis Papirovnyik Mónikával és Rákóczi Renátával, korábbi magyar válogatottakkal. 

Ezekkel a fantasztikus eredményekkel a veszprémi Padányi TDK csapat három tagja az összesített éremtáblázaton, eredménylistán a hatodik lett. 

Legközelebb Bécsi Nikolett a magyar válogatottal Horvátországban az Európa-bajnokságon szerepel. Az ifjúsági korcsoportos Tóth András és a serdülő Küronya Márton pedig egy szintén nemzetközi korosztályos versenyen folytathatja az éremszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában