Kézilabda NB I

2022.04.30. 19:11

Térden a címvédő, Szegeden nyert a Veszprém!

A zseniális veszprémi kapus, Vladimir Cupara vezérletével idegenben fektette két vállra a bajnoki címvédő Pick Szegedet a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, és ezzel hatalmas lépést tett a gárda az alapszakasz megnyerése felé.

B. Virág Rita

A szegedi Kent Robin Tonnensen kapura lövését próbálja megakadályozni a veszprémi Sipos Adrián és Jahja Omar

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-29 (16-16)

Szeged, 8000 néző. V.: Bócz, Wiedemann.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 3, Bombac 2, Rosta 4, Mackovsek, Frimmel 7 (4).
Csere: Mikler (kapus), Bodó 3, Martins, Henigman 1, Radivojevic 1 (1), Garciandia 2, Blonz.
Edző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3, Jahija 6, Sipos, Blagotinsek 1, Lauge 5, Strlek 4.
Csere: Cupara (kapus), Nenadics 3 (3), Maqueda, Nilsson 4, Ligetvári, Mahé 3 (1), Lékai, Sipos.
Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/5, ill. 7/5.

Az alapszakasz rangadója nem volt tét nélküli, hiszen egy esetleges veszprémi pontszerzéssel az élre állhatott volna a tabellán a Telekom Veszprém.

Radivojevic hetesével indult a derbi, majd Sostaric villant meg a jobb oldalon. Marguc büntetőjével kezdte meg a gólok gyártását a Veszprém, majd Sostaric futott és talált be. Mahé szépített. Az exveszprémi Tönnesen találatával 4-2-re állt a meccs, Strlek pazar góllal jelentkezett.

Gólra gól volt a válasz, hatalmas volt az iram. Rendre a Szeged ment elöl, ám a Veszprém tartotta a lépést. Lauge visszahúzott lövésével 6-5-öt mutatott az eredményjelző. Alilovic és Corrales sem tudott egyelőre hozzátenni a meccshez. Bombac adta el a lasztit, Strlek lódult meg és egyenlített, 12. perc: 6-6.

Tönnesen találatára Nilsson válaszolt, aztán Rosta következett. Corrales helyére Cupara érkezett, de Garciandia azonnal felavatta egy ziccerrel, 9-7.

Kissé megtorpant a Telekom támadójátéka, 11-8-ra elhúzott a Pick. Nilsson harcolt ki hetest, amit Mahé értékesített. Bodó átlövésével ismét háromra nőtt a differencia. Alilovicot Mikler váltotta, rögvest megfogta Nenadics löketét. Jahija szépített, aztán Mahé ejtette mellé a következő büntetőt (12-10).

Cupara védte Bodó próbálkozását, a kipattanót Rosta adta el, Nilsson pedig meglódult és cselesen lőtte a labdát Mikler kapujába. A 12-11-es állás Pastor mestert időkérésre sarkallta. Ismét Sostaric volt a gólszerző, majd Nenadics hétméteresével 13-12-t mutatott a kijelző.

Percekre megállt a gólszerzés 14-12-nél, Rosta lódított egyet a Tisza-partiakon, 15-12-nél Ilics mester időt kért. Cupara újabb bravúrja mentette meg a Veszprémet a négygólos hátránytól, az ellentámadás végén Marguc talált be. Lékai nem igazán volt formában, az újabb eladott labda után megint sima ziccerben voltak a szegediek, Cupara azonban lehúzta a rolót.

Maqueda kapott két percet, Nilsson lefordulásával lopózott közelebb a bakonyi csapat. Cupara szenzációs volt, teljesen elbizonytalanította a hazaiakat, ziccereket, hetest is védett. Jahija bombáját Marguc ziccere követte, így 16-16-tal zárult az első félidő.

Jahija átlövése vezette fel a második játékrészt, Frimmel pedig hetesből egyenlített. Blagotinsek szerezte vissza a veszprémieknek a vezetést. Ligetvári ült le két percre, Frimmel egyenlített. Mahé bombája is utat talált a kapuba, a 34. percben 18-19 állt az eredményjelzőn.

Most már a Szeged üldözte riválisát, Cupara szenzációs formát mutatott, elképesztő ziccereket fogott. Rosta egyenlített nagy nehezen, aztán Tönnesent küldték le két percre. Nenadics büntetőből vette vissza az előnyt. Blagotinsek is kiállt. Frimmel hetest rontott, ezt követően Cupara mutatott be újabb bravúrokat.

Láthatóan a Szeged jött lendületbe, Lauge találata után egy perc alatt egyenlített a Szeged, 43. perc: 22-22. Cupara továbbra is brillírozott, Nenadics hétméteresével 22-23-ra ment a Veszprém.

Cuparára elfogytak a szavak, újabb ziccert hárított, Strlek felkanyarodása után viszont már kettővel vezetett a Telekom (22-24). Időt kértek a Tisza-partiak, ám visszatérve a pályára, azonnal eladták a labdát a tanítványai. Mackovsek ütötte le Jahiját, két perc lett a jutalma. Az egyiptomi góllal bosszulta meg az ellene elkövetett szabálytalanságot, 22-25.

Bodó pattintott találatával érkeztünk el az utolsó tíz perchez, Jahija pedig kiállt két percre. Lauge szerzett okos gólt, aztán Nilsson következett, kialakult az eddigi legnagyobb differencia, 23-27.

Ligetvári ült le, Frimmel szépített büntetőből. Jahija adta el a labdát, Rosta faragta kettőre a különbséget, 25-27. Ilics kért időt az 54. percben, de Frimmel lerohanása után már 26-27-re feljött a házigazda.

Henigman vágta arcon Mahét, de csak szabaddobás járt érte. Nilsson harcolt ki büntetőt. Mikler védte Nenadics hétméteresét, izgalmas hajrá elé néztünk. Frimmel egyenlített, 57. perc: 27-27.

Lauge csendesítette el a szegedi közönséget, aztán a zseniális Cupara hárított egy újabb hetest. Az ellentámadás végén Lauge kínaiból 27-29-re alakította az állást. Egy perc maradt, megint hétmétereshez jutott a Szeged, de Cuparának ezen a napon nagyon nehéz volt gólt lőni. A hátramaradó időben már nem történt semmi, a Telekom Veszprém 29-27-re győzött a Tisza-partján, így az alapszakasz megnyerése már karnyújtásnyira került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában