Nem várt fiaskó

2022.05.15. 21:21

A Nagykanizsa a 93. percben lőtt gólt

A rengeteg jobbnál jobb helyzetet elpuskázó VLS Veszprém a ráadás utolsó percében szenvedett váratlan vereséget a Nagykanizsa otthonában a labdarúgó NB III 36. vasárnapi fordulójában.

B. Virág Rita

Forrás: Szakony Attila/ZH

Ragyogó napsütéses időben kezdődött meg a találkozó, ahol kezdettől fogva a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést.

Ennek gyorsan meg is lett az eredménye: az 5. percben Gálfi távoli lövése után Borsi kapusról kipattant a labda, Major szemfüles volt, lecsapott a játékszerre és a hálóba gurított, 0-1.
Nem kellett sokat várni az újabb bakonyi találatra: a 16. percben Somogyitól indult az akció, Molnár lódult meg középen, Krebszhez passzolt, akinek beadására a nagyszerű ütemben érkező Kovács a kapuba bólintott, 0-2.

Ezt követően is a VLS birtokolta többet a labdát, így váratlanul érkezett a hazaiak szépítő találata. A 24. percben Lőrincz cselezte be magát a veszprémi tizenhatoson belülre, a kapu elé belőtt labdájára János érkezett remek ütemben, 1-2.

A 36. percben Pető edző kényszerű cserét hajtott végre, a Kószással való ütközés után Gálfi nem tudta folytatni a játékot, a helyére Galacs érkezett.
A második félidő elején is több helyzetet alakított ki a VLS, de egyet sem sikerült gólra váltani. Nem úgy a Nagykanizsának, amely az 54. percben kiegyenlített. János találta meg a bal oldalon Lőrinczet, aki a tizenhatos sarkánál vette át a labdát, megiramodott és kiszorított szögből a veszprémi kapuba vágta a labdát, 2-2.
Beszorította ellenfelét a kapuja elé a Veszprém, ám hiába,  újabb gólt nem sikerült elérni.

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 93. percben Lőrincz csípett el egy labdát a középpályán, megindult, a tizenhatoson Péntek elé játszott, aki kapásból lőtt, a laszti pedig Héninger mellett a kapuba vágódott, 3-2.

A VLS nem érdemelt vereséget, azonban ez a mérkőzés jól mutatta, hogy ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni.

Nagykanizsa–VLS Veszprém 3-2 (1-2) Nagykanizsa, 400 néző. V.: Muhari. Nagykanizsa FC: Borsi – Török, Pál, Kovács Gy. (Péntek 74.), Kretz (Major M. 67.), Szabó P., Lőrincz, Horváth B., Varga D. (Simon B. 67.), János (Kollár 67.), Kószás. Edző: Gombos Zsolt. VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Molnár B., Major N., Gálfi (Galacs 36.), Somogyi, Kovács D., Varga M. (Rédling 46.), Baldauf (Sarok 59.), Krebsz (Ács 68.), Zachán. Edző: Pető Tamás. Gólszerzők: János 27., Lőrincz 54., Péntek 93., ill. Major 5., Kovács D. 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában