A címvédő lép pályára Füreden

2022.05.05. 19:39

A Telekom Veszprém után a Pick Szegedet is megszorítja a jó tavaszi sorozatot produkáló BKSE?

A címvédő Pick Szeged lesz pénteken az ellenfele a Balatonfüredi KSE csapatának a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A Veszprémtől csak döntetlenre futotta márciusban a Balaton Szabadidőközpontban

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A harmadik helyezett fogadja az éllovast a Balaton Szabad- időközpontban, a találkozó 17.30-kor kezdődik. 
A férfikézilabda-élvonal ta­belláját ugyan a szegediek vezetik, a Tisza-parti alakulat két meccsel többet játszott, mint a második helyen álló Telekom Veszprém, amely a múlt héten – a kupafinálét követően – saját csarnokában is verést mért a legfőbb riválisra. Így a bakonyiak állnak a legjobban a vesztett pontok tekintetében. 
Az viszont biztos és nyilvánvaló, hogy a Balatonfüredi KSE áll a legjobban a két nagy mögött, a BKSE fontos, magabiztos sikerekkel erősítette meg harmadik helyét, és jelenleg négy ponttal előzi meg a negyedik Tatabányát. 
A fürediek nagyon jó tavaszt produkáltak eddig. Volt ugyan egy Komló elleni hazai kisiklásuk, és a Tatabánya otthonában simán alulmaradtak, a többi találkozón jól és eredményesen játszott György László alakulata. Az együttes idén legyőzte a Budakalászt, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet, a Dabast, a Kecskemétet, a NEKA-t, a Csurgót, ikszelt a Telekom Veszprémmel, legutóbb pedig a Gyöngyösnél bizonyult jobbnak. 
A pénteki mérkőzéssel együtt négy forduló maradt hátra a bajnokságból, ezeken kell megvédenie harmadik helyét a Fürednek. Egy Szeged elleni bravúr nyilván sokat segítene ebben a munkában, ám Juan Carlos Pastor legénysége az elveszített hazai derbit követően biztosan bizonyítani akar, és szeretne újra formába lendülni. Azaz nem lesz könnyű dolga a házigazdának, ha meg akarja szorongatni a címvédőt. Ehhez a végig pontos, koncentrált játék és a vendégek gyengébb formája egyaránt szük­séges. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában