Telekom Veszprém

2022.05.13. 21:40

Az Aalborg után a Dabas érkezik

Feledhetetlen győzelmet aratott a Tele­kom Veszprém a dán Aalborg ellen csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: 36-29-re nyert, és ezzel óriási lépést tett a legjobb négy közé jutásért. A nagyszerű siker után szombaton viszont ismét a magyar bajnokságra kell fókuszálni, a Dabast fogadja a bakonyi együttes.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson is oroszlánrészt vállalt a BL-diadalból Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogy arról beszámoltunk, hét góllal nyert a Veszprém a dán sztáralakulat, az Aalborg Handbold ellen. A mérkőzés után Momir Ilics azt emelte ki, a szurkolók csodálatos hangulatot varázsoltak a Veszprém Arénába, és egy pillanatra sem engedték el a kezüket. 
– Az első félidőben főleg a védekezésünk hagyott némi kívánnivalót maga után, azonban a második felvonásban már minden a szánk íze szerint alakult. Senki se feledje: ez a csata 120 percig tart, és még csak hatvan percet tudtunk le. Muszáj lesz Aalborgban is a legjobbunkat adni, ha tovább szeretnénk jutni. 
Rasmus Lauge, aki négy góllal, csodás gólpasszokkal és hatékony védekezéssel vette ki részét a diadalból, azt mondta, elégedettek lehetnek az eredménnyel, és azzal, ahogy a második félidőben játszottak. Keményen védekeztek, hogy a dánok legnagyobb erősségét, a lerohanásból lőtt gólokat megakadályozzák, ami sikerült is. 
– Még csak féltávnál vagyunk, Aalborgban is jól kell teljesítenünk a továbbjutáshoz. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk kifundál majd valamit, amivel meglephet minket – hangsúlyozta. 
Ezek után nem maradt sok idő szusszanni, hiszen szombaton 18 órától a bajnoki tabella tizedik helyezettjét, a Dabast fogadja a Veszprém. Kötelező feladat előtt állnak a bakonyiak, de biztos, hogy ezen az összecsapáson a fiatalokkal is számol majd Momir Ilics edző. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában