Nem volt könnyű dolguk

2022.05.28. 15:23

Balatonfüredi KSE: megvan a bronz!

Bronzérmes lett a férfi kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE, amely gólzáporos, izgalmas meccset nyert szombaton idegenben.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázséknak nem volt könnyű dolguk Komlón, de megoldották a feladatot

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Komló-BKSE 33-35 (16-18)

Komló, 500 néző. V.: Nagy, Túróczy. Komló: Pásztor I., Granic (kapusok), Zobec 3, Jóga 2, Radic 1, Vaskó 4, Szöllősi O. 1, Grünfelder, Urban 2, Sunajko 3, Jerkovics 4, Takács 3, Szkokán 4 (4), Melnyicsuk 2, Orbán B., Hoffman 4 (3). Edző: Kilvinger Bálint. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodríguez 3, Malinovic 4, Németh B. 2, Topic 9, Szöllősi B. 6 (3), Bóka 4. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 3, Szűcs B. 1, Szmetán M. 3, Gostovics, Dénes, Ág, Brandt, Határ. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 8/7, ill. 6/3.

Úgy lépett pályára Komlón, a szezon utolsó fordulójában a Füred, ha nem kap ki, akkor megőrzi harmadik helyét, azaz bronzérmet ünnepelhet és nemzetközi kupaszereplést érő pozícióban végez.

Nem ígérkezett könnyűnek az összecsapás, a baranyaiak is szerettek volna sikerrel zárni, ráadásul legutóbb két vállra fektették a BKSE-t, februárban a Balaton Szabadidő Központban tudtak győzni.

Remekül kezdett a vendégcsapat, a 3. percben 0-3-at mutatott az eredményjelző. Egyenlített a Komló, de a vezetést nem tudta átvenni, az irányítás továbbra is Topic Petarék kezében volt. A magyar válogatott beálló – aki utolsó mérkőzését játszotta füredi színekben – a 12. percben 5-7-re alakította az állást.

A 18. percben sikerült fordítania a házigazdának (9-8), ez az állapot viszont csak átmeneti volt, a BKSE visszavette a kezdeményezést, és a félidő hajrájára fordulva három találatra nőtt az előnye (11-14). A folytatásban Topic talált be kétszer is (11-16), Rodríguez kétperces kiállítását követően viszont a szünetig visszakapaszkodott mínusz kettőre a Komló.

A második játékrész elején még tovább zárkózott a házigazda, és a 37. percben az egyenlítés is összejött, Jerkovics egalizált, 21-21. Ezután ismét a Balaton-partiak percei következtek, 21-25. A Komló nem hagyta magát, és közel volt ahhoz, hogy ismét egyenlő legyen az állás, a Füred azonban tartotta minimális előnyét.

A véghajrában Szmetán Máté 31-34-re alakította az állást, három perc maradt hátra. Takács válaszolt, majd Granic védte Rodríguez lövését. A legvégén Urban is betalált (33-34), de Szmetán ismét eredményes volt, eldöntve a mérkőzést.

A BKSE ezzel a sikerrel a többi meccs eredményétől függetlenül bebiztosította bajnoki bronzérmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában