Cél a bennmaradás

2022.05.06. 19:31

Fejér-B.Á.L. Veszprém: győzni szeretnének közvetlen riválisuk ellen

Továbbra is a bennmaradásért harcol a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I.-es férfi kézilabda-alakulata, amely ezúttal közvetlen riválisához, a NEKA-hoz utazik.

B. Virág Rita

Az ősszel a Fejér-B.Á.L. (a képen Vajda) három góllal kikapott a NEKA-tól

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ugyan az előző fordulóban roppant fontos pontot szerzett a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Budakalász otthonában (25-25), ám ezzel továbbra sem biztos még a bennmaradása a legmagasabb osztályban. 
Jelenleg a két kieső a Kecskemét (6 pont) és az Eger (10 pont), a tizenkettedik NEKA és a tizenegyedik Dabas 13 pontos, míg a tizedik Fe­jér-­B.Á.L. 14 pontot szerzett eddig. Ez azt jelenti, az Eger gárdáját kell mindenképpen maguk mögött tartaniuk a veszprémieknek. Vagyis négy fordulóval a vége előtt hatalmas lépést tehet a bennmaradásért a Fejér-B.Á.L., ehhez azonban nyernie kell. 
– Minden bajnokihoz úgy állunk hozzá, hogy az életünkért küzdünk. Nekünk csakis egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, mégpedig az, hogy kiharcoljuk a bennmaradást – hangsúlyozta lapunknak Éles József klubtulajdonos és vezetőedző. 
Az egykori világválogatott szerint az okozza számára a legnagyobb gondot, hogy sosem tudja, tanítványai éppen melyik arcukat mutatják. 
– Ha olyan összeszedetten és koncentráltan játszunk, mint például a magyar kupa elődöntőjében vagy legutóbb Budakalászon a meccs hajrájában, akkor nekünk áll a zászló. Amennyiben a ligakupában mutatott mentalitással lépünk pályára, akkor sanszunk sincs. Mindenki tudja, a tagságunk megőrzése érdekében a győzelem az egyetlen esélyünk, így bízom benne, hogy a szebbik arcunkat vesszük elő – mondta. Éles József megjegyezte, fél szemét az Eger–Gyöngyös-meccsre szegezi, mert a Heves megyeiek vereségével szintén nagyot lépnek a vágyaik felé. Ez azonban mellékes, a NEKA fiataljait két vállra kell fektetni. Az ősszel kettejük csatája 29-32-vel végződött Veszprémben, így a visszavágás is fűti őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában