Újabb két pontot szereztek

2022.05.15. 23:44

Felszabadultan kézilabdázva, nagyot küzdve diadalmaskodott a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Elképesztő végjátékkal újra legyőzte a jó erőkből álló és a nemzetközi kupaindulásért hajrázó Tatabányát a bennmaradását múlt héten bebiztosító Fejér-B.Á.L. Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Az egyik legjobbját, Fazekas Gergőt nélkülözve indult csatába a Tatabánya ellen a Fejér-B.Á.L. Veszprém.
Az első félidő elején még szoros volt (4-4), aztán többször a Tatabánya jutott vezetéshez. A félidő hajrájában már néggyel is vezetett a vendéggárda (10-14), ám végül két találatnyi különbség alakult ki a szünetig a csapatok között.

A térfélcsere után úgy tűnt, a Tatabánya hozza a kötelezőt (20-24), ám a Veszprém nem adta fel és nagy hajrát nyitott. A hazaiak egy 7-3-as szériával előbb egyenlítettek, majd kihasználva riválisa hibáit a vezetést is átvéve, győztek.
Éles József: - Ezen a mérkőzésen a kézilabda minden szépségét felvonultattuk. Féltem, hogy megelégszünk a bennmaradással, szerencsére nem így lett, és nagyot küzdöttünk. Fortuna fogta a hajrában a kezünket, kis szerencsével nyertünk.
Dragan Djukics: - Hiába volt nagyon jó kapusteljesítményünk, a második félidőben húsz gólt kaptunk, ami nagyon sok. Rengeteg tiszta helyzetet elhibáztunk, így nem lehet mérkőzést nyerni. 

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Grundfos Tatabánya 33-31 (13-15) Veszprém, 400 néző. V.: Asztalos, Szalay. Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba – Tóth P. 3, SZÉLES 9, BUGYÁKI, VAJDA 8, Kristóf 1, Hári 4.  Csere: Borbély (kapus), Szmetán P. 2, Éles B. 3 (1), Seregi, Tóth M., Tóth J. 1, Somogyi 2,  Edző: Éles József. Grundfos Tatabánya: Wyszomorszki – HORNYÁK B. 4, ANCSIN 8, JUHÁSZ 4 (1), Sztojnics 3, Zdolik 2, Sunajko 4 (1). Csere: Bartucz (kapus), Győri 1, Urban 2, Ushal 1, Fekete 2, Bodor. Edző: Dragan Djukics. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában