Kezdődik a harc a bronzért

2022.05.27. 07:00

Futsal NB I: ma este megismétlődik a hét eleji párosítás

Öt napon belül másodszor rendeznek Veszprém–DEAC-összecsapást a futsal NB I-ben. Kezdődik a párharc a bajnoki bronzéremért!

Horváth Gábor

A hétfői mérkőzést követően a debreceniek gratuláltak Tatai Józseféknek Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hétfőn este a futsalélvonal rájátszásának utolsó fordulójában a Balaton Bútor FC Veszprém a Debreceni EAC csapatát fogadta. Mindkét alakulatnak volt esélye arra, hogy egy sikerrel megszerezze a második helyet, s így bajnoki finálét játszhasson az első Haladással. Ehhez azonban az kellett, hogy az Újpesten pályára lépő Berettyóújfalu vereséget szenvedjen. Nem történt meglepetés, az alföldiek 5-0 arányban jobbnak bizonyultak a fővárosi lila-fehéreknél. Ezzel eldőlt, hogy a Veszprém és a Debrecen egymással küzd meg a harmadik helyért, éppúgy, ahogy az előző szezonban. A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart. 
Ami a hétfői meccset illeti, eseménydús, izgalmas összecsapást produkáltak a csapatok. A DEAC 2-0 után visszajött a meccsbe, 2-1-re, majd 4-3-ra zárkózott, sok helyzete volt, de egyenlítenie nem sikerült. A hazaiak – akik létszámban elfogytak a szezon végére – nagyot küzdve, alaposan elfáradva, végül magabiztosan nyertek (6-3). 
A bronzéremért folytatott párharc pénteken kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban, hétfőn Debrecenben, jövő pénteken ismét Veszprémben találkoznak a riválisok. Tavaly a Balaton Bútor FC nem sok esélyt adott a DEAC-nak, három sima sikerrel hódította el a harmadik helyet Fehér Zsolt legénysége, a három meccsen összesen 24 gólt lőttek a bakonyiak, s mindössze ötöt kaptak. 
Ebben az idényben is a kékek felé billen a mérleg nyelve, hiszen az együttes mind a négy bajnokiját megnyerte a hajdúságiakkal szemben. Ugyanakkor intő jel lehet, hogy a DEAC most hétfőn a korábbiaknál összeszedettebb, tudatosabb játékot nyújtott, és idegenben is képes volt nyomást gyakorolni Tatai Józsefékre. Ha viszont az ilyen kritikus időszakokat átvészelik a létszámproblémákkal küzdő veszprémiek, akkor nem lehet gondjuk, mert már tavaly és idén is bebizonyították, hogy el tudnak bánni a DEAC védelmével. 
A párharc első mérkőzése ma 18.30-kor kezdődik. 
A Haladás VSE és a Berettyóújfalu bajnoki fináléjában az első találkozó tegnap este, lapzártánk után ért véget. 
A folytatásban, hétfő este 20 órai kezdettel az MVFC Berettyóújfalu otthonában küzdenek meg egymással a felek.

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában