Egyre nagyobb a tét

2022.05.05. 20:17

Ha ismét nyer a PMTE, közel kerül a bronzhoz

Zirc csapatát fogadja az éllovas Úrkút a labdarúgó megye I. 27. fordulójában. A második Tihany idegenben szerepel, a harmadik Pétre kemény csata vár.

Horváth Gábor

A Balatonalmádi SE (fehér mezben) a sümegieket fogadja hétvégén

Forrás: Penovác Károly/Napló

Várpalotai BSK (13).–Magyarpolány SE (12.): Csak két pont a különbség a gyenge formában lévő csapatok között. A polányiak papíron erősebbek, a VBSK sorozatban szenvedte el mostanában a vereségeket, de otthon szorosabb meccseket játszik. Háromesélyes a mérkőzés. 

Úrkút SK (1.)–FC Zirc (6.): A bajnoki cím felé menetelő úrkútiak kemény ellenfelet fogadnak. A Zirc jó szezont fut, az előző két bajnokiján nyerni tudott. Az éllovas persze más szintet képvisel, ha ezt érvényesíteni is tudja, nagy lépést tesz az aranyérem felé. 

Devecser SE (11.)–Tihanyi FC (2.): A Tihanynak nyernie kell, ha azt szeretné, hogy nyitott maradjon a bajnoki cím kérdése. Ez nem tűnik lehetetlen feladatnak, a devecseriek nincsenek jó formában, az előző két fordulóban alulmaradtak, legutóbbi hazai meccsükön négy gólt kaptak a Sümegtől. 

Gyulafirátót SE (16.)–Ajka Kristály (7.): Eredményesen szerepel mostanában a Kristály, az ajkaiak Rátóton is a három pont várományosai. A hazaiakat az motiválhatja, hogy elkerüljenek az utolsó helyről, az előző három forduló rendkívül gyatrán sikerült nekik, de nemrég okoztak hazai pályán meglepetést élcsapat ellen. 

Péti MTE (3.)–Fűzfői AK (9.): Jelenleg a Pét rendelkezik a legjobb sorozattal a mezőnyben, a csapat ötször nyert zsinórban, és közel került a bajnoki bronzéremhez. Ugyanakkor lendületben van a Fűzfő is, a FAK három sikert tudhat maga mögött, legutóbb szomszédvári derbin győzött a Balatonalmádival szemben. Izgalmas lehet az összecsapás. 

TIAC VSE (4.)–Herend PSK (14): Meglepetés lenne, ha a vendégek meg tudnák szorongatni a tapolcaiakat, akik még küzdenek a harmadik helyért, jelenleg hat pont a lemaradásuk a Péttel szemben. 

Csetény SE (15.)–Szentantalfa NVSE (10.): Ráférne a sikerélmény a csetényiekre, akik komolyabb pofonokba is beleszaladtak az utóbbi időben. A Szentantalfa ugyanakkor nagyon hatékonyan gyűjtögeti a pontokat, általában behúzza a tabellán mögötte lévők elleni találkozókat, és sokszor az esélyesebbekkel szemben is van keresnivalója. Mindenesetre a házigazdának – minimum a szoros meccsre – lehet esélye. 

Balatonalmádi SE (8.)–Sümeg VSE (5.): A közvetlen riválisokkal szemben mostanában rendre alulmaradt az Almádi, amely a múlt héten Balatonfűzfőn veszített. A Sümeg ráadásul jó formában játszik, az előző három körben kilenc pontot gyűjtött a csapat. Mindkét együttes megszerezheti a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában