Kié lesz a bronz?

2022.05.20. 19:38

Hármas versenyfutás az élmezőnyben

Tovább harcol a harmadik hely megvédéséért a férfi kézilabda NB I.-ben a Balatonfüredi KSE, amely szombaton utolsó hazai bajnokiját játssza ebben a szezonban.

Horváth Gábor

A BKSE jelenleg a harmadik helyen áll

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A BKSE vendége az Eger lesz, a meccs 18 órakor kezdődik. 
Izgalmasan alakul az idény hajrája a férfi kézilabda-élvonalban, már ami a bronzérmes helyet, illetve a nemzetközi kupaindulást jelentő pozíciókat illeti. 
A Telekom Veszprém–Pick Szeged aranycsata más tészta, a tabella ellentétes részén pedig már eldőlt a kiesés (a Kecskemét és az Eger búcsúzik), így most a Füred–FTC–Tatabánya hármas csatára figyel leginkább a mezőny. 
A trióból a Balaton-partiak állnak jelenleg a legjobban, 32 ponttal harmadikak, a negyedik Fradinak és az ötödik Tatabányának 30-30 egysége van. 
Két kör maradt hátra. 
A Füred az Eger elleni hazai meccs után Komlóra utazik, ahol biztosan nem lesz könnyű dolga. 
Az FTC szombaton épp a Komlót fogadja, az utolsó körben a Fejér-B.Á.L. Veszprém vendége lesz. 
A Tatabánya a Kecskemétet látja vendégül, jövő héten pedig a Telekom Veszprémhez utazik. 
Látható, mind a három alakulatnak az utolsó fordulóban lesz igazán nagy megmérettetése. 
A nemzetközi porondra a két nagy, Bajnokok Ligája- együttes mögött csak a harmadik és negyedik helyezett jut ki, ez ad külön jelentőséget a hármas csatájának. A Tatabányának különösen fájna, ha a következő idényben csak itthon mutathatná meg magát, hiszen a vadonatúj csarnoka mellett egy alaposan, többek között a Balatonfüredből (Topic Petar és Rodríguez Pedro teszi át a székhelyét) megerősített játékoskeret is rendelkezésére áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában