A bronzérem a pétfürdőieké lett

2022.05.23. 09:29

Hat góllal ünnepelt bajnoki címet az Úrkút

A labdarúgó megye I utolsó előtti fordulójában végleg eldőlt az első és a harmadik hely sorsa, az úrkútiak Várpalotán lettek bajnokok, a Pét magabiztos sikerrel szerezte meg a bronzérmet. A Gyulafirátót némileg váratlan győzelmével két helyet lépett előre a sereghajtó pozícióból.

Horváth Gábor

Bajnokcsapat! Az úrkútiak Várpalotán biztosították be első helyüket Fotó: Penovác Károly/Napló

A Péti MTE-Ajka Kristály mérkőzés nyitotta a foci megye I utolsó előtti, 29. fordulóját. A hazaiak a harmadik hely bebiztosításáért léptek pályára és az első félidő végén sikerült megszerezniük a vezetést, Gyurcsek Márk volt eredményes. A fordulás után három gólosra növelték előnyüket, majd a vendégek a ráadásban szépítettek (3-1). Ezzel eldőlt, hogy a Pét szerzi meg idén a bronzérmet, a csapat erre abszolút rászolgált.

Várpalotán biztosíthatta be bajnoki címét az Úrkút SK, amely semmit nem bízott a véletlenre, mindkét félidőben háromszor talált a kapuba (0-6). Kovács Gábor (3 gól), Reizinger Bence (2) és Lang István (1) került be a játéknap válogatottjába.

Az úrkútiak rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel lettek aranyérmesek, ha az utolsó körben sem hibáznak, veretlenül (!) zárják a szezont. Érdekesség, egy éven belül másodszor lett bajnok Horváth Ákos, valamint Orbán Tamás edző (aki Garai Péter segítőjeként dolgozott). Mindketten a Tihanytól igazolták át tavaly nyáron Úrkútra.

 

Csere nélkül, tartalékosan állt fel a Zirc a Devecser otthonában, ennek ellenére a vendégek korán vezetéshez jutottak. A házigazda az első játékrész legvégén egyenlített, fordulás után pedig többek között Korpos Tibor duplájának köszönhetően „bedarálta” riválisát (4-1).

Nagy küzdelem jellemezte a Gyulafirátót-Szentantalfa bajnokit. Az első félidőben az esélyesebb vendégek játszottak veszélyesebben, a másodikban a hazaiak, akik Zsámboki Balázs triplájával nyertek. A forduló előtt sereghajtó Rátót - amely két helyet is előrelépett - először nem kapott gólt a szezonban, ez a jó védekezés mellett Vaczola Attila bravúrjainak volt köszönhető.

Izgalmas csatát hozott a negyedik Tapolca és az ötödik Sümeg rangadója. A vendégek két gólos hátrányból álltak fel és egyenlítettek, volt is esélyük a pontszerzése, a 90. percben 4-3 állt az eredményjelzőn. A 92. percben aztán megszületett az ötödik TIAC-gól, a termésből az ezúttal is rendkívül veszélyesen futballozót Tóth Marcell négy találatot vállalt magára.

Már a harmadik percben vezetett a Herend a Fűzfői AK ellen, de a Balaton-partiak erre tízzel tudtak válaszolni (1-10). Szabó Patrik háromszor volt eredményes.

Hauser Tibor szerzett előnyt a Magyarpolánynak Csetényben és a vendégek nagy csatában (2-3) be is gyűjtötték a pontokat.

Az ezüstérmes Tihanyi FC könnyedén nyert a Balatonalmádi SE vendégeként (2-6), Henn Márk triplázni tudott.

A forduló Napló-válogatottja, kapus: Vaczola Attila (Gyulafirátót SE).

Hátvédek: Gyurcsek Márk (Péti MTE), Hauser Tibor (Magyarpolány SE), Lang István (Úrkút SK).

Középpályások: Henn Márk (Tihanyi FC), Reizinger Bence (Úrkút SK), Tóth Marcell (TIAC VSE), Zsámboki Balázs (Gyulafirátót SE).

Támadók: Kovács Gábor (Úrkút SK), Korpos Tibor (Devceser SE), Szabó Patrik (Fűzfői AK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában