A forduló válogatott csapata

2022.05.16. 19:09

Komoly pengeváltás zajlott a két legjobb góllövő között hétvégén

Két kör maradt hátra a labdarúgó megye I 2021/2022-es szezonjából. Az úrkútiakat már csak hajszál választja el a bajnoki címtől, a bronzéremért még megy a küzdelem, ahogyan a gólkirályi cím is nyitott, az első két helyen álló játékos összesen tízszer köszönt be az ellenfeleknek a hétvégén. Természetesen mindketten bekerültek a forduló válogatottjába.

Horváth Gábor

A sötét mezes tapolcaiak nyolcszor találtak be vendégként

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Az FC Zirc úgy győzte le az esélytelenebb Csetényt, hogy az első félidőt követően még a vendégek vezettek 1-0-ra. A házigazda csak a 70. percben egalizált, viszont ezután tíz perc alatt 3-1-re alakította az állást. Miskei István duplázott a találkozón. 
Küzdelem volt, védekezés már kevésbé a Fűzfői AK–TIAC VSE bajnokin, amely 4-8-as végeredményt hozott. Hatalmas meccset játszottak a felek, a 12. percben a tapolcaiak már 2-0-ra vezettek, szépített a FAK, majd a szünet előtt újabb két vendégtalálat jött (1-4). A második félidőben sikerült 4-3-ra felzárkóznia a Fűzfőnek, erre két góllal válaszolt a TIAC. 
A 80. percben Szabó Patrik 4-6-ra alakította az állást, újra felcsillantva némi hazai reményt, a hajrá azonban a vendégeké volt. Tóth Marcell ezúttal is kitett magáért, a Tapolca találatainak felét jegyezte, Orbán Balázs „csak” kétszer volt eredményes, de helyet kapott a hétvége legjobbjai között. A forduló rangadóján nem bírt egymással a Sümeg VSE és a Péti MTE. A vendégek az első játékrész végén előnybe kerültek Petróczi Márton révén, a Sümeg Nimsz Valentin góljával egyenlített a szünet után nem sokkal (1-1). A gólszerzők mellett Kovács Richárd és Tar Tamás került be a játéknap válogatottjába. A Pét így még nem biztosította be harmadik helyét, négy pont az előnye a negyedik TIAC előtt, viszont az ötödik Sümeg már nem előzheti meg. 
A második pozíciót elfoglaló tihanyiak magabiztosan fektették két vállra a sereghajtó Gyulafirátótot. Nemes Ádám háromszor is a kapuba talált a 8-0-ra végződő mérkőzésen. 
Szép sikert aratott a Várpalotai BSK Herenden. A találkozó 1-4-re végződött, pedig a hazaiak sokáig vezettek 1-0-ra, de aztán elfáradtak a hajrára. A VBSK 76. percben egalizált, majd szinte azonnal fordítani is tudott. A forduló válogatottjába a második vendéggólt jegyző Borbély Gábort választottuk be. 
Kiütéssel nyert Magyarpolányban az Úrkút SK, az éllovas Reizinger Bence vezérletével kilenc találatot rámolt be vendégként (0-9). A mesterlövészek listájának éllovasa egymaga hatszor volt eredményes, így ismét növelni tudta előnyét a szintén nagyon iparkodó tapolcai Tóth Marcell-lel szemben. A Szentantalfának sem okozott gondot a Devecser két vállra fektetése. A hazaiak a 22. percben kerültek előnybe, és ezután még hatszor be­találtak. A devecseriek a 71. percben szépítettek, beállítva a 7-1-es eredményt. A győztes csapatban szépen megosztoztak a találatokon, hárman is duplázni tudtak, közülük Szigeti Norbert teljesítményét emeltük ki. Az Ajka Kristály–Balatonalmádi SE mérkőzés elmaradt, a vendégek Covid- fertőzéssel való érintettség miatt kértek halasztást. 
A 28. forduló Napló-válogatottja, kapus: Kovács Richárd (Sümeg). Hátvédek: Nimsz Valentin (Sümeg), Nemes Ádám (Tihany), Tar Tamás (Péti MTE). Középpályások: Miskei István (FC Zirc), Orbán Balázs (TIAC), Petróczi Márton (Péti MTE), Borbély Gábor (Várpalotai BSK). Támadók: Tóth Marcell (TIAC VSE), Reizinger Bence (Úrkút SK), Szigeti Norbert (Szent­antalfa NVSE). A góllövőlista állása: 1. Reizinger Bence 52 gól, 2. Tóth Marcell 47, 3. Király Dávid (Tihany) 30. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában