Remek sorozat

2022.05.01. 19:29

Lendületben az ajkai csapat

Folytatta remek sorozatát az FC Ajka, amely vasárnap a Soroksár vendégeként nyert a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Az FC Ajka a remek formában lévő Soroksárt is megverte

Forrás: Penovác Károly/Napló

Soroksár–FC Ajka 1-3 (0-1)
Budapest, 400 néző. V.: Gaál Á. Soroksár SC: Abu - Katona M., Gyömbér, Valencsik (Ternován, 39.), Csontos - Csernik, Hudák - Redzic (Kovac, 62.), Lőrinczy, Korozmán (Szerető, 62.) - Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter. FC Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger (Csemer, 70.) - Tóth G., Lehoczky (Vizler, 80.) - Csizmadia, Sejben (Vogyicska, 46.), Gaál (Kenderes, 80.) - Szarka. Edző: Kis Károly.
Remek formában lévő csapatok találkoztak vasárnap a Soroksár otthonában, a Szamosi Mihály Sporttelepen. A házigazda négy, a vendégcsapat három bajnokit nyert sorozatban. Előbbi a hetedik, utóbbi a 11. helyről várhatta az összecsapást, amely soroksári helyzettel kezdődött, Horváth Dánielnek akadt dolga már a hatodik percben. A kapus vetődve védett, és nem sokkal később csapata vezetést szerzett.
A nyolcadik percben Szűcs futott fel a jobb oldalon, pontos beadását a védőjét megelőző Gaál Bálint lőtte átvételt követően, nyolc méterről a jobb sarokba, 0-1.
A hazaiak a 17. percben egyenlíthettek volna, Redzic azonban nem tudta kihasználni a helyzetet. Mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek. Aztán egy nagyobb is. A 43. percben Lovrencsics fejelt veszélyesen kapura, Horváthnak bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A szünet után hamar megduplázta előnyét az Ajka. A 48. percben Csizmadia Zoltán elfutott a jobb oldalon, az ötös sarkáról lőtt, a labda a jobb alsóban kötött ki, 0-2. Megtörte a házigazda lendületét a második bekapott találat, a 63. percig kellett várni egy veszélyes szépítési lehetőségre. Ekkor Lőrinczy 16 méterről leadott lövése tévesztett nem sokkal célt. A 65. percben Szarka fejelt, Abunak ki kellett ütnie a léc alá tartó labdát.
Szarka javított nem sokkal később az eredményességen. A 75. percben Tóth Gergely lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát nagy helyzetben. Csizmadia jobbról visszaemelt, Szarka pedig öt méterről a hosszúba fejelt, 0-3.
A 81. percben szépített a házigazda, Lőrinczy érkezett jól egy beadásra, és 11 méterről a kapuba lőtt, 1-3. A 88. percben Csontos kapta meg második sárga lapját és az ezzel járó piros kártyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában