Elfáradt a hazai csapat

2022.05.06. 19:22

Magabiztos szegedi siker született Balatonfüreden

Jól sikerült első félidőt követően, a második játékrészben nem tudta felvenni a Szeged tempóját a Balatonfüredi KSE, amely végül kilenc góllal maradt alul hazai pályán pénteken a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Forrás: Pesthy Márton/Napló

BKSE–Szeged 23-32 (14-15)
Balatonfüred, 700 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Rodríguez 2, MALINOVIC 5, TOPIC 6, Szűcs B., Németh B. 1, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Szöllősi B. 3, Kemény, Szmetán M. 2, Határ 1, Gostovics 1 Edző: György László. Pick Szeged: MIKLER 1 – Sostaric, Tönnesen 1, BOMBAC 2, Rosta 4, BODÓ 8, RADIVOJEVICS 9 (6). Csere: Henigman, Mackovsek 1, Martins 2, Garciandia 2, Radvánszki, Blonz 2, Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 6/6.
A harmadik fogadta a listavezetőt pénteken a Balaton Szabadidő Központban, tehát rangadónak számított az összecsapás. Az esélyeket véve, a sportágat ismerők jól tudják, a vendégek komolyabb játékerőt képviselnek, mint a füredi csapat, ám nem szabadott elfelejteni, hogy a BKSE remek formában várta az összecsapást. Illetve a Szeged számára figyelmeztető jel lehetett, hogy néhány hete a Telekom Veszprém csak egy ponttal távozott a Balaton partjáról.
A botlást elkerülendő három góllal kezdett a vendégcsapat, a Fürednek a hetedik percben sikerült először bevennie Mikler kapuját, 1-3.
Bősz védéseit követően viszont gyorsan összejött az egyenlítés (3-3), majd hamarosan a vezetést is átvette a BKSE, 16. perc: 6-5.
Fej fej mellett haladtak a felek, aztán a füredieknek sikerült kétgólos előnyhöz jutniuk, Szmetán Máté alakította 11-9-re az eredményt. Nem maradt le a Szeged, amely a félidő hajrájában fordítani tudott, Szöllősi kiállítása után szerezték meg újra a vezetést a Tisza-partiak, az első etap végeredményét pedig Bodó állította be.
Malinovic-góllal és Bősz-védéssel indult a második játékrész, aztán a Szeged vette magához a kezdeményezést, 15-18.
Lehúzta a rolót a címvédő, amely támadásban is aktívabb volt, Bombac vezérletével növelte hatra a különbséget, 15-21. Fáradt a Füred, kinyílt az olló, a szegediek határozottan és nagy lendülettel mentek előre, 49. perc: 17-25. Topic három találatával kozmetikázott az eredményen a hazai gárda, a folytatásban azonban ismét a Tisza-partiak voltak a frissebbek és pontosabbak, az 57. percben tízre hízott a különbség, 20-30. Gostovic gólja és Andó védése kellett végül ahhoz, hogy tíz találaton belül maradjon a BKSE, ezzel együtt magabiztos szegedi siker született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában