Történelmi röplabdabronz

2022.05.05. 19:50

Kemény meccsen gyűrte le a Szent Benedek a kaposvári csapatot

Fennállása első bajnoki érmét ünnepelhette a Szent Benedek RA női extraligás röplabdacsapat, miután a Kaposvár elleni bronzcsata harmadik mérkőzését is megnyerte.

B. Virág Rita

Történelme első bronzérmét szerezte a Szent Benedek gárdája

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szent Benedek RA–Kaposvár 3-2 (21, 13, -23, -20, 13) 
Balatonfüred, 190 néző. V.: Tillmann, Szarka. Szent Benedek RA: Savovic 13, Koprivica 15, Stijepic 19, Kiss G. 19, Jimerson 12, Bleicher 2. Csere: Baksa (liberók), Vacsi 2. Edző: Dejan Desnica. 1. MCM Diamant Kaposvár: Matics 14, Wirth 1, Basnyakova 16, Szedmák 17, Lemmens 13, Grbac 3. Csere: Szpin (liberó), Budai, Hegyi. Edző: Vincent Lacombe. 
Szépszámú nézősereg gyűlt össze a női röplabda Extraliga bronzcsatájának harmadik mérkőzésére. A hazaiak a három győzelemig tartó párharcban 2-0-ra vezettek, és a jelenlévők nagy többsége abban reménykedett, hogy a harmadik összecsapást megnyerve a szépen fénylő medáliák Dejan Desnica tanítványai nyakába kerülnek. 
Érthetően idegesen kezdett a Füred, 0-3-mal nyitott a Kaposvár, ám Koprivica első pontja után gyorsan magához tértek a vendéglátók, és 7-5-re már ők vezettek. A Kaposvár 11-7-nél időt kért, hogy rendezze a sorokat, ám nem lehetett kizökkenteni a balatoniakat, Savovic és Kiss remek megoldásaival 14-9-re alakult az állás. A folytatásban megpróbált felzárkózni a Kaposvár, 19-16-ra megközelítette riválisát, majd 23-21-re is feljött, de Kiss Gréta végül eldöntötte a szett sorsát. 
Kiválóan indult a második felvonás, 6-1-re meglógott a Szent Benedek, ám 7-5-nél időt kellett kérnie Dejan Desnica vezetőedzőnek. A megbeszélést követően szárnyakat kapott a Füred, és nagyon könnyen be is húzta a második szettet. 
A harmadik játszma is jól alakult 10-6-ig, azonban ezt követően megremegtek a füredi kezek, egyre több hiba csúszott a játékba, és 15-15-nél már egyenlőt mutatott a kijelző. A Kaposvár vérszemet kapott, többször egy-két ponttal vezetett is, a hazaiaktól ekkor Stijepic próbálta tartani a lépést (20-22). Egy szettlabdát még hárítottak a hazaiak, a másodikat azonban már beütötték a Somogy megyeiek (23-25). 
A vendégek megérezték a lehetőséget, 5-1-es előnyt építettek. A hazaiakon az idő­kérés sem segített, állandósult a különbség (8-15), amikor ismét próbálta tanítványait felrázni a füredi mester. A rövid tanácskozást követően 15-17-re felzárkóztak a balatoniak, ám a Kaposvár jobban összpontosított, és így egyenlített (20-25, 2-2). 
A mindent eldöntő ötödik felvonásban 6-3-as vezetést harcolt ki a Szent Benedek, Basnyakova próbálta meccs- ben tartani az övéit, 8-7-re alakult az állás. Karnyújtásnyira került a bronz 11-7-nél, de a Kaposvár nem adta fel, egyenlített, 11-11. Sőt a vezetést is átvette a vendégegyüttes, 11-12. Stijepic egyenlített, és remek akciójával 14-13-ra alakította az állást, majd az első szettlabdát is kihasználta. A 3-2-es sikerrel a Szent Benedek történelmet írt, fennállása első érmét szerezte a női Extraligában. 
Dejan Desnica: – Amikor 2-0-ra vezettünk, egy kicsit már elhittük, hogy miénk a bronzérem. A kaposváriak pe­dig megérezték a lehetőséget, és ki is használták, hogy görcsösen játszottunk. Az ötödik szettben viszont, amikor kellett, akkor helyén volt a fejünk. Amilyen támogatást és szurkolást kaptunk ma, nem is lehetett másképp. Köszönöm mindenkinek a szezont, szépen csillog a bronzérem és a Magyar Kupa-ezüst. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában