Rendezték soraikat

2022.05.10. 21:49

Nagy lépést tett a bennmaradás felé a Conoil

Győzelemmel folytatta az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszását a Conoil Pápa KC. A kiesés elől menekülő, tartalékos pápaiak magabiztosan győzték le az ezer sebből vérző, mind az alapszakaszban, mind a play-offban nyeretlen Baját.

Haraszti Gábor

A pápai csapat magabiztos győzelmet aratott hazai pályán Fotó: Haraszti Gábor

Conoil Pápa KC – Bajai Bácska FKE 114-78 (29-13, 29-16, 32-23, 24-26) 
Pápa, Városi Sportcsarnok. V.: Földesi, Pécsi, Csák. Conoil Pápa KC: Németh 24/9, Hódi 16/12, Koma 18, Sonyák 27/15, Kocsis 6. Cserék: Kasza 8, Lintner 4, Bakos 4, Szabó 5/3, Kovács 2. Edző: Vajda Balázs. Bajai Bácska FKE: Obermann 9/3, Jakab 42/21, Virág 13/6, Szűcs 12, Szatmári 2. Cserék: Angeli, Goldring, Északi, Szabó, Végh. Edző: Hosszú István. 
A Pécstől elszenvedett vereséget követően háromhetes szünet következett a pápai csapat számára, a hosszabb pihenő rá is fért Vajda Balázs csapatára, hogy rendezni tudja a sorokat. Sajnos az idény végén – ahogy szinte idén mindig – betegségek, sérülések nehezítették a pápai tréner munkáját, aki a Baja ellen Horváth Attilára és Murai Gáborra sem számíthatott. 
26 vereséggel zárta az alapszakaszt a Baja, melynek játékosai nagy sportemberi magatartásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen a csapatot sújtó sok gond és a rendkívül szűk keret ellenére becsülettel lejátsszák az idényt. Pápán sem volt nagy merítési lehetősége Hosszú Istvánnak, akinek tanítványai az első negyedet követően már 16 pontos hátrányban voltak (29-13). A nagyszünetre sikerült megduplázni a pápai előnyt, amivel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (58-29). A vendégeknél Jakab Péter vitte a prímet, aki 42 pontot – hét triplát – dobott, a hazaiak legponterősebb játékosa Sonyák Béla lett, aki 27 egységgel járult hozzá a Pápa 114-78-as sikeréhez. 
Vajda Balázs: – A szezon végére nagyon elfogytunk, csapatunk felét ifistáink alkották. Magabiztos győzelmet arattunk, védekezésben és támadásban is tudtunk több mindent gyakorolni, a dobá­saink jó százalékban landoltak a gyűrűben. 
A párosítás következő mérkőzését május 13-án rendezik Baján, amennyiben ott hazai győzelem születik, a csapatok május 20-án Pápán ismét összecsapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában