Labdarúgó NBIII

2022.05.16. 08:00

Sok helyzet kimaradt, de nyert a Perutz

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Pápai Perutz FC 1-0 arányban legyőzte a Gyirmót II. együttesét. A hazaiak Nagy Zalán első félidőben született találatával tartották otthon a bajnoki pontokat, azonban a helyzetek alapján jóval nagyobb is lehetett volna a különbség.

Napló

Nagy Zalán (a labdával) gólja három pontot ért a Perutznak

Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC– Gyirmót FC Győr II 1-0 (1-0) 

Perutz Stadion, 400 néző. V.: Hernádi. Perutz FC: Dénes – Szalai, Bence, Zsirai, Szalai Cs. – Hanzl, Kalász (Márton 84.), Nagy Z., Szilágyi, Katona (Iványi 77.)– Oláh (Jurik 90.). Edző: Weitner Ádám. 
Gyirmót FC Győr II.: Kecskés – Hudák, Nagy, Bagó (Somogyi-Bakos 81.), Ominger (Németh 88.), Kovács (Jakab 81.), Major, Kirják, Wágenhoffer, Lázár, Mayer. Edző: Polyák Gábor. 

Már az első percben helyzetbe került a Perutz, Oláh helyezett a jobb kapufa mellé, ami jelezte, hogy a hazaiak szeretnék minél előbb dűlőre vinni a dolgot. A 18. percben Kecskés hibázott nagyot, a kapus egy kirúgást Oláhnak passzolt, aki nagy ziccerben fölé lőtt. Három perccel később Szalai átlövését tenyerelte fölé a hálóőr, majd Nagy Tamás belsőzött mellé. A 34. percben góllá érett a pápai mezőnyfölény, Oláh kevergetett a tizenhatos csücskénél, lövése az egyik gyirmóti védőről Nagy Zalán elé pattant, aki higgadtan a bal alsóba belsőzött, 1-0. 

A 37. percben Szilágyi kiugratását Oláh lőtte fölé, majd először jutott el a hazai kapuig a Gyirmót, Bagó tekerését Dénes tolta ki. A félidő lezárásaként egy szögletet követően Katona belsőzött a kapu torkából fölé, a helyzetek alapján akár négy-öt góllal is vezethetett volna a Perutz. 

A második félidő vendéggóllal indult, Nagy Kristóf tekert a bal kapufára, a lövés Mayer elé pattant, aki viszont lesről talált be, így maradt az 1-0-s hazai vezetés. 
A 68. percben Szilágyi nézte meg a bal felsőt, ám Kecskés kitornázta a próbálkozást, néhány perccel később Nagy Zalán szólója után Kalász került ziccerbe, ám a gyirmóti hálóőr lábbal ezúttal is védett. A folytatásban több gólszerzési lehetőség nem alakult ki, a hazaiak rengeteg ziccert elhibáztak, de így is otthon tudták tartani a három pontot. 

Polyák Gábor: – Megérdemelten nyert a hazai csapat, sokkal több gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, mint mi, csapatjátékban előttünk járnak. A második félidő elején volt egy jó, 10-15 perces periódusunk, amikor gólt is szereztünk, sajnos nem adták meg, ezután ismét a hazaiak veszélyeztettek többet. 

Weitner Ádám: – Nyertünk, és ez a legfontosabb. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, amiket hetek óta gyakoroltunk, azok visszaköszöntek a pályán, sajnos a ziccereket nem tudtuk lezárni. Szünet után sem változott a játék képe, bár nehezebben indult a játékrész, és benne volt a levegőben, hogy bármikor gólt kaphatunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában