Extraliga

2022.05.02. 19:17

SZBRA: már csak egy győztes meccs kell a bronzhoz

Nagyszerű játékkal rukkolt elő a Szent Benedek Röplabda Akadémia a Kaposvár elleni bronzcsatában, így már csak egy győzelem választja el története első bajnoki érmétől a női röplabda Extraligában.

B. Virág Rita

A Szent Benedek nagyszerű játékkal már 2-0-ra vezet a párharcban

Forrás: SZBRA

Kaposvár–Szent Benedek 1-3 (-20, 15, -19, -19) 

Kaposvár, 350 néző. V.: Mezőffy, Sík. 1. MCM-Diamant Kaposvár: Grbac 2, Matic 12, Wirth 6, Basnakova 14, Szedmák 10, Lemmens 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Edző: Vincent Lacombe. Szent Benedek RA: Bleicher 5, Savovic 12, Koprivica 12, Stijepic 25, Kiss G. 14, Jimerson 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia, Vacsi. Edző: Dejan Desnica. 

A három nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonását a Balatonfüred nyerte, de a Kaposvár már akkor is jelezte, hogy nem adja olcsón a bőrét. Épp ezért nem mehetett biztosra a Szent Benedek az idegenbeli, második találkozón. 

Az első percek ideges játékot hoztak, főleg a vendégek rontottak többször is, így 7-5- nél időt is kértek. Bleicher pontjaival megkezdte a felzárkózást a Füred, s bár Stijepic sánca után 11-11-re állt a mérkőzés, ezt követően mégis a Kaposvár jött lendületbe, és zsinórban szerzett hat ponttal 17-11-re elhúzott. 

Dejan Desnica vezetőedző ismét rövid tanácskozást tartott. Cserékkel próbáltak frissíteni a tópartiak, azonban ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez, 23-20 után már engedte ki a kezéből a szettet a Kaposvár. 

Fantasztikus sorozattal, 9-0- val indította a második játszmát az SZBRA, és ez az előny meg is alapozta az egyenlítést. Később 4-14-re, aztán 11-20- ra is vezetett a Füred, végül könnyedén egyenlített. 

A harmadik játékrészben ismét magára talált a Kaposvár, azonban a vendégek is lendületben maradtak, így egy-két ponttal mindig ők mentek elöl. A hajrához érve 16-17 után megrázta magát a Füred, és a vártnál könnyedebben 1-2-re módosult az állás. 

A negyedik felvonásban 6-6-ig tartotta a lépést a Kaposvár, ám érezhetően a Szent Benedek irányított. Stijepic nagy elánnal termelte a pontokat, és Kiss Gréta is remekül játszott, 13-18-at mutatott az eredményjelző. A hajrában Koprivica remek megmozdulásaival biztosította be sikerét a Füred. Ezzel a párharc már 2-0 a Szent Benedek javára. 

Dejan Desnica: – Fontos meccs volt ez számunkra. Örülök, hogy nyerni tudtunk. Esélyünk van lezárni a párharcot Füreden, nagyon szeretnénk, ha nem kellene öt meccset játszani. Szerdán jó lenne hazai közönség előtt ünnepelni az első bajnoki érmünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában