Pető Tamás kérdése

2022.05.03. 20:41

Szerdán a Kaposvár ellen lép pályára a VLS

Hétközi fordulóval folytatódik a labda­rúgó NB III szerdán: a harmadik helyen álló VLS Veszprém a Kaposvári Rákóczi vendége lesz 18 órától.

B. Virág Rita

A VLS Veszprém (pirosban) a szerdai meccs után vasárnap rangadót játszik

Forrás: Penovác Károly/Napló

Vasárnap gólarányt javított a VLS Veszprém, 6-0-val küldte haza a sereghajtó Tarr Andráshidát. 
Pető Tamás, a ­veszprémiek szakvezetője lapunknak elmesélte, a meccs után az öltözőben feltette a kérdést játékosainak, miért nem lehetett korábban is ilyen felszabadultan, teher nélkül futballozni, hiszen korábban is az Andráshidához hasonló szintű csapatokkal találkoztak, ilyen volt a Sopron vagy a Balatonfüred is. 
– Megjegyeztem a játékosoknak, ha azt csinálják, amit tudnak és hozzáteszik az akaratot, akkor az meghozza gyümölcsét, jelen esetben a gólzáporos győzelmet. Ha tavasszal végig ilyen remekül fociztunk volna, akkor most versenyben lennénk az első helyért is – dohogott Pető ­Tamás. 
A tréner felhívta arra a figyelmet, ezen a héten két mérkőzést is játszanak, ami egyáltalán nem kedvező most számukra. 
– Ez a hét nem rólunk szól, de megpróbáljuk a maximumot kihozni belőle. Sajnos ezekben a napokban nem tudunk a pályánkon edzeni különböző atlétikai események miatt. Mindenki elvárja tőlünk a jó eredményt, ám csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen nehézségekkel küzdünk. Pálya nélkül felkészülni nagyon nehéz – mondta. 
Pető Tamás hozzátette, a csapat összeállításánál is gondjai vannak, hiszen több játékosa készül az érettségire, az egyetemisták pedig a félévzáró vizsgákra. 
A szerdai rivális, a Kaposvár jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán, tizenkétszer nyert, tízszer ikszelt és tizenegyszer kikapott. Ősszel a Veszprém 2-1-re verte meg hazai pályán. 
– A Kaposvárról elmondhatjuk, hogy kellemes ellenfél, mert legalább akar focizni, nem vagdalkozik és nem a bunkerfutball híve. Mi is játszani szeretünk, ezért remek mérkőzésre van kilátás – hangsúlyozta. 
Pető Tamás arra is kitért, vasárnap rangadót játszanak a második helyen álló BVSC-vel. Ez lesz az atlétikai pálya felújítása miatt az őszig az utolsó hazai meccsük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában