Könnyű győzelem

2022.05.06. 20:12

Takarékon égett a házigazda

Hozta a kötelezőt a Telekom Veszprém, fél gőzzel is könnyedén győzte le a Budakalászt a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Telekom Vp.–Budakalász 34-28 (16-11)
Veszprém, néző. Telekom Veszprém: CORRALES – Nenadics 2, Jahija 1, Blagotinsek 3, Ligetvári, Lauge 2, STRLEK 7. Csere: Cupara (kapus), Maqueda, Nilsson 4, Marguc 3 (1), Lukács 1 (1), Mahé 5 (1), LÉKAI 3, Sipos.Edző: Momir Ilics. Budakalász: Gjorgjeski – Varjú, Sinkovits 5, Juric-Grgic, KISS B. 5, MIKHALIN 4, Holpert 1. Csere: Váczi (kapus), KOVÁCS D. 5 (3), Tyiskov, Koncz 5 (1), Fórizs, Vrhovina 1, Maracskó 1, Dávid. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill.6/4.
Villámrajtot vett a Telekom Veszprém, és a 7. percben már 5-0-t mutatott a kijelző. A vendégek első találatára a 8. percig kellett várni. Strlek egymás után szórta a gólokat, majd Corrales védései után Lauge is feliratkozott a  góllövők közé, 10-4. Ekkor elpuskázott hazai lehetőségek következtek, Holpert és Kovács D. találatával 10-6-ra zárkózott fel a Budakalász. A tempó kicsit visszaesett, és a félidő végéhez érve 16-11-es eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.
Strlek találata vezette fel a második felvonást, de a Budakalász becsületére legyen mondva, nem adta fel a küzdelmet, 17-14-nél ismét lőtávolon belülre került. Strlek és a két beálló, Nilsson és Blagotinsek ismét lendített egyet a veszprémiek szekerén (23-17).
Aztán öt percig egyik fél sem talált be, sok volt a hiba, Nenadics például hetest rontott. Szerencsére a túloldalon sem sziporkáztak a játékosok. Ilics Zoran lövésével ért véget ez a széria, sőt a hajrához érve tovább nőtt a különbség, 28-20. Gólra gól volt a válasz, nem a védekezéssel voltak elfoglalva a csapatok, az utolsó öt perc 32-34-es állásról indult. Sipos kapott két percet, ám már a két pont sorsa eldőlt, végül 34-28-ra nyert a Veszprém a jól küzdő Budakalász ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában