Továbbra is a tabella élén

2022.05.20. 20:40

Telekom Veszprém: csak az eleje volt szoros

Az első félidőben alaposan meglepte nagynevű riválisát a NEKA fiatal csapata, de aztán a szünetben rendezte a sorait a Telekom Veszprém, és végül magabiztos sikert ért el a férfi kézilabda NB I 25. fordulójában.

B. Virág Rita

NEKA–Telekom Veszprém 24-33 (17-16)
Balatonboglár, 650 néző. V.: Bujdosó, Horváth V.  NEKA: Palasics, Takács (kapusok), Temesvári, Mikita, Jajics, Papp T. 4, Sisa 3, Krakovszki 2 (1), Simotics 1, Stranigg 9, Kecskés 1, Kiss A., Dely, Fekete 3, Szabó Á. 1. Edző: Sótonyi László.
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Manaszkov 6 (1), Jahja 2, Nenadics, Maqueda 2, Nilsson 1, Ligetvári 2, Marguc 3, Strlek 1, Lukács 7, Blagotinsek 1, Ilics Z. 2, Dörnyei 2, Lékai 1, Sipos 3. Edző: Momir Ilics.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.
A veszprémiek kötelező győzelemre készültek, 3-1-re elhúztak, azonban a nagy kedvvel kézilabdázó Stranigg vezérletével gyorsan egyenlítettek a hazaiak. Sőt, mi több, Papp góljával a vezetést is átvették (5-4). Cupara védései után sikerült rendezni a sorokat (7-9), azonban Stranigg és Papp újra egyenlített. Lendületbe jöttek a balatoniak, Sótonyi mester nagyszerűen felkészítette a fiatalokat, és nagy meglepetésre fokozatosan elhúztak (14-11). Többek között Lukács és Ligetvári találataival érte utol ellenfelét a Telekom (16-16), ám a szünetben a NEKA vezetett.
Fordulás után nagyot változott a játék képe, zsinórban négy gólt szerzett a Veszprém (17-20). Érdekes, hogy közel öt percig egyik fél sem talált be 18-21-nél, aztán Lukács lendített egyet a csapatán. A különbség egyre nőtt, a hajrá 21-31-ről indult meg. A végére nem maradt nyitott kérdés, már csak a különbség mértéke volt kérdéses, a Veszprém könnyedén nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában