Könnyed ujjgyakorlat volt

2022.05.15. 11:29

Tóth István Sámuel első élvonalbeli mérkőzésén szerepelhetett

Különösebb megerőltetés nélkül, fiataljaira is támaszkodva magabiztos sikert aratott a Dabas ellen a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben. Különösebb megerőltetés nélkül, fiataljaira is támaszkodva magabiztos sikert aratott a Dabas ellen a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

A csütörtöki Bajnokok Ligája diadal után, ahol a Telekom Veszprém nagy meglepetésre 36-29-re fölényesen legyőzte a jóval esélyesebbnek kikiáltott Aalborgot, szombaton újabb feladat várt Momir Ilics gárdájára
A veszprémi keretből több meghatározó játékos is kimaradt, viszont a fiatalok maradéktalanul helyet kaptak az NB I-es erőpróbán. Újoncként, első élvonalbeli találkozóján szerepelt Tóth Sámuel.
Lékai duplájával indult, majd Manaszkov két góljával folytatódott a találkozó. A 8. perc végére már 7-3-ra vezetett a Veszprém. Állandósult ez a különbség, sőt a félidő derekán egy 6-0-ás szériával 18-9-re alakult az állás. A debütáló Tóth Sámuel a 24. percben szerezte meg első NB I-es találatát. A félidő végére tízgólos lett a differencia (25-15).

A szünet után sem volt egy súlycsoportban a két fél: a Telekom a hosszú sérüléséből visszatérő Manaszkov vezérletével tetszés szerint érte el góljait. A 42. percben már tizenöt gól volt a két csapat között (36-21). Ez a különbség a meccs végéig megmaradt, a Veszprém simán hozta a kötelezőt a Dabas ellen.

Momir Ilics: - Az Aalborg elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó előtt próbáltuk pihentetni a kulcsjátékosainkat. Igyekeztem minél több fiatal magyar játékosnak lehetőséget adni, akik lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe. Elégedett vagyok a látottakkal, a védekezéssel, a tempóval. Fontos, hogy még nem jutottunk ki Kölnbe, hátra van még egy nagyon fontos mérkőzés. Négy napunk maradt felkészülni.

Tomori Győző: - Nagyon sok a hiányzónk, így most azok szerepeltek, akik eddig kevesebbet játszottak. Mindenki lehetőséget kapott és próbált is élni vele, ami a hátralévő két bajnokira bizakodásra ad okot. Ezt a két meccset szeretnénk mindenképpen sérülés nélkül megúszni. 

Telekom Veszprém–Dabas 44-29 (25-15) Veszprém, 800 néző. V.: Rontó, Szanyi. Telekom Veszprém: Cupara – Dörnyei 2, Maqueda 3, LÉKAI 6, BLAGOTINSEK 5, Ligetvári 3, MANASZKOV 10 (1). Csere: Lukács 3, Tóth S. 2, Szűcs B. 2, Ilics Z. 2, SIPOS 6. Edző: Momir Ilics. Dabasi KC: Pallag – Horvat 3 (2), Ács 1, Garajszki 1, KENDE 7, Tarabochia 3, Laurinyec 2. Csere: Holló, Szikora (kapusok), VÁCZI 6, Győrvári 1, Zatureczki 2, Horváth L. 3, Kollonay, Katona. Edző: Tomori Győző. Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában