Kosárlabda NB I/B

2022.05.03. 20:34

Vesztes meccs vezéráldozattal

Végletekig kiélezett meccsen szenvedett vereséget a Veszprém Kosárlabda Klub (VKK) a MAFC ellen a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, az 5–8. helyért zajló rájátszásban.

B. Virág Rita

Füzi Róbert félpályás kosara is kevés volt

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Veszprém KK–MAFC 97-105 (26-31; 29-15; 22-25; 20-34) 
Veszprém, 110 néző. V: Vida, Kapusi, Tóth. Veszprém Kosárlabda Klub: Füzi 7/3, Dancsecs 29/18, Glogovac 25/3, Szabó 3/3, Birkás 15/9. Csere: Horváth 15/9, Végh, Szeifert 3/3. Edző: Zeljko Lukajic MAFC: Lakits 18/12, Csapai 24/3, Tóth 22/12, Bordács 8, Harló 6/6. Csere: Polgárdy 7/3, Bősze, Pfanlder 8/3, Misek 5, Komma 7. Edző: Garai Péter. 
Miután nem sikerült a négy közé jutás, így az 5–8. helyért folytatta a küzdelmeket a rájátszásban a Veszprém, ahol a MAFC az ellenfele. A párharc két győzelemig tart. 
Kapkodó, ideges játékkal kezdődött a találkozó, először a MAFC nyugodott meg, 6-15. Dancsecs hármasával zárkózott a Veszprém, azonban a védekezés továbbra sem volt igazi, így újra kilenc pont volt a differencia (15-24). A negyed végén Füzi fél pályáról szerzett hármasával hat pontra csökkent a hátrány. Ráadásul vezéráldozatot is követelt ez a játékrész, Szabó Péter combjába beletérdeltek, így a meccs hátralévő részében nem is tudott visszatérni. 
A második etapban Dancsecs vette hátára csapatát, a triplájával 33-33-ra alakult az állás. Tóth P. és Misek kosaraival viszont ismét a MAFC lódult meg, 33-40-re újra elhúztak a fővárosiak. Birkás fújt riadót, öt pontjával megindult fölfelé a Veszprém, aztán Dancsecs és Horváth Ákos is eredményes volt. A hazaiak jól védekeztek, ügyesen szedték a lepattanókat is, így aztán 55-46-os eredménnyel zárult ez a felvonás. 
A 25. percig remekül távol tartotta a riválist a bakonyi csapat, 64-57 után azonban minden megváltozott. Ismét a MAFC akarata érvényesült, zsinórban szerzett két hármassal már ott volt az előny (64-65). Dancsecs azonban ellenállhatatlan volt, és az utolsó percekhez érve Füzi segítségével visszaszerezte a vezetést, 77-71. 
Meglehetősen izgalmas pillanatokat hozott az utolsó negyed. Glogovac kosarával indult, azonban 85-85-nél a MAFC utolérte ellenfelét. Glogovac kosaraival ismét a vendégek üldözték a hazaiakat, azonban a MAFC nem engedett a szorításból, és Csapai pontjaival tartotta a lépést, 38. perc: 94-93. Újra Csapai villant, aztán Herló kosara következett, időt kértek a veszprémiek. Horváth triplája jókor jött, ám Csapai 2+1-es akciója után már csak 40 másodperc maradt (97-102). A MAFC kivédekezte a hazai akciót, a meccset Lakits hármasa zárta le. 
Zeljko Lukajic: – Rövid volt a kispadunk, ráadásul Szabó Pétert is elvesztettük, aki egy fontos láncszem a csapatgépezetben. Főleg védekezésben akadtak problémáink, a rutinosabb, magasabb ellenfelünket nehezen hatástalanítottuk. Elégedett vagyok a csapattal, ám továbbra is nagyon kevesen vagyunk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!