Apa a fia ellen

2022.05.20. 19:48

Visszavágna a Kelen a Perutz FC-nek

A 2021/2022-es pontvadászat utolsó idegenbeli mérkőzésén a Perutz FC Budapestre, a Kelen SC csapatához utazik. A pápaiak a jó eredmény reményében kelnek idén utoljára útra. A már biztos bronzérmes VLS Veszprém utolsó hazai mérkőzését vívja, győzelemmel búcsúzna a stadiontól és a közönségétől is. A találkozó azonban másként is különleges lesz.

B. Virág Rita, Napló-információ

A pápaiak idegenben, a veszprémiek otthon játszanak

Forrás: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A Gyirmót FC Győr II. ellen szezonbéli 16. sikerüket aratták a pápaiak, akik 1-0-ra nyertek. A győzelem lehetett volna jóval magabiztosabb is, ám ezen a napon a befejezésekkel sok gondjuk akadt a játékosoknak. 
– Egységesek voltunk, végig a mi akaratunk érvényesült, a helyzetkihasználás lehetett volna jobb, de összességében elégedett voltam – emlékezett a gyirmótiak elleni meccsre Weitner Ádám, a Perutz edzője. – A Mosonmagyaróvár elleni fájó vereség után örülök, hogy igazi csapatként játszottunk és a nehézségek ellenére győztesen vonulhattunk az öltözőbe. 
A Sopron elleni 1-1-es döntetlennel eldőlt, hogy a pontvadászat egyik újonca, a Kelen a következő idényben is a harmadosztályban szerepelhet, így a hazaiak számára tét nélküli a pápaiak elleni 90 perc, ettől függetlenül Harmati Tamás tanítványai szeretnének győzelemmel búcsúzni közönségüktől és visszavágni az őszi 2-1-es vereségért.  
– Fontos volt a múlt heti győzelem, a héten minden munkát elvégeztünk, amire szükségünk volt. A Kelen az őszi találkozón jó benyomást tett rám, stílusos, fiatal csapat, jó edzővel, szóval nehéz meccs lesz, de szeretnénk szépen lezárni az idei idegenbeli menetelésünket. 
A pápaiaknál a hetek óta sérültek közül senki sem jött rendbe, Németh Bence, Szigeti Ákos, Hajnal Gergely és Mogyorósi Bálint sem tud pályára lépni, eltiltott nincs. A 17 órakor kezdődő bajnokit Hartung Vilmos vezeti. 
Az elmúlt héten a veszprémiek váratlan és kellemetlen vereséget szenvedtek Nagykanizsán (3-2). 
– Ez a találkozó hűen tükrözte az egész tavaszi szezonunkat. Már az első félidőben tönkre kellett volna vernünk a hazaiakat, azonban ismét rengeteg helyzetet elpuskáztunk és bár 2-0-ra is vezettünk, végül a Kanizsa egy könnyű góllal szépített. A második félidőben sokat cseréltem, amely a minőség rovására ment, viszont reális képet kaptam arról, kikre, milyen szinten számíthatok – összegzett Pető Tamás, a veszprémiek szakvezetője. Hozzátette, a jövőben az egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy a helyzetkihasználáson javítsanak. 
Vasárnap 17 órai kezdettel a szezon utolsó hazai mérkőzését vívja a VLS Veszprém a MOL Fehérvár II. ellen. Az összecsapás azonban sokkal több lesz, mint egy hétköznapi bajnoki. A mérkőzésen ugyanis, ha minden jól alakul, apa-fia párharcot láthatunk, ha nem is közvetlenül. Pető Tamás 17 esztendős fia, Milán ugyanis a Fehérvár II. keretének tagja és híreink szerint, első ízben kap majd lehetőséget az NB III.-as gárdában éppen édesapja csapata ellen. Pető Tamás annyit fűzött hozzá, örömteli, hogy fia ilyen jól megállja a helyét, a vasárnapi összecsapás mindkettejüknek különleges lesz. 
– A pozíciónkból adódóan megtehetem, hogy azoknak a játékosoknak, fiataloknak is lehetőséget adok, akik eddig kevesebbet játszottak. Éles körülmények között tesztelhetem őket. Jó kis erőfelmérő lesz. Major Norbertre és Zachán Péterre nem számíthatunk egyébként sem, eltiltás miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában