Nem sikerült döntőbe jutnia a Veszprémnek

2022.06.18. 17:44

A Kielce két góllal jobbnak bizonyult a bakonyiaknál

Alulmaradt a lengyel Kielce elleni elődöntőben a Telekom Veszprém szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Horváth Gábor

Forrás: Facebook/ Telekom Veszprém

Telekom-Kielce

35-37 (18-16)

Köln, 19 250 néző. V.: Hansen, Madsen (dánok). Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 6 (4), Jahja 4, Mahé 1, Blagotinsek 1, Lauge 8, Strlek 7. Csere: Cupara (kapus), Nenadics 6, Maqueda 1, Nilsson 1, Sipos, Lékai. Edző: Momir Ilics.

Lomza Vive Kielce: Wolff – Moryto 8 (3), Vujovic 2, Karalek 2, Gebala, Nahi 2, Sicko 2. Csere: Kornecki (kapus), Karacic 5, Kulesh 4, A. Dujsebajev 4, Tournat 4, Sanchez-Migallon, D. Dujsebajev 3, Thrastarson 1. Edző: Talant Dujsebajev.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Hetedik alkalommal utazhatott Kölnbe, a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére a Telekom Veszprém, amely továbbra is története első elsőségére hajt a sorozatban. A bakonyiak ellenfele a régi nagy rivális Kielce volt a szombati elődöntőben. A felek a derbi előtt elmondták, újat senki sem tud mutatni a másiknak, kiegyenlített, szoros csata várható.

Rendkívül motivált volt a Veszprém, nem kis részben azért, mert a csapat hatalmas küzdelemben, idegenben lőtt kevesebb góllal elbukta a Szegedi elleni hazai bajnoki finálét. Egy eredményes BL-szerepléssel ki lehetett köszörülni ezt a csúnya csorbát.

Ahogyan azt várni lehetett, alaposan egymásnak estek a felek. Hol a Veszprém, hol a Kielce vezetett, a 10. percben Corrales védése után kettőre nőtt a magyar csapat előnye, 7-5. Irányította a Veszprém a meccset, amely a 18. percben állt ismét egyenlőre, Alex Dujsebajev lőtt nagy gólt, 10-10.

Megint a Telekom percei következtek, kőkemény védekezés jellemezte a bakonyiak játékát, emellett Corrales is jól védett, 14-12.

A folytatásban háromra nőtt a különbség, az első félidő végén Tournat szépített, majd Nenadics vágta a hálóba a labdát, erre Tournat tudott válaszolni.

A második játékrész elején gyorsan egalizált a Kielce, 18-18. A lengyelek 36. percben a vezetést is átvették, Moryto volt eredményes, 20-21. Nem sokkal később háromra nőtt a különbség (20-23), igyekeznie kellett a Veszprémnek.

Marguc szépített hetesből, de erre két Kielce-találat volt a válasz, Ilics időt kért, 41. perc: 21-25.

Igyekezett jól sáfárkodni előnyével a Kielce, a Telekom pedig minden erejével azon volt, hogy felzárkózzon. Több hiba is tarkította a játékot, és sokszor a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán.

Mínusz kettőre jött fel a Veszprém, de az 54. percben megint négy volt a különbség, 30-34.

Nem könnyítette meg a bakonyiak helyzetét, hogy Ligetvári két percet kapott. Hiába hajrázott a Veszprém, hatékonyan játszott a Kielce, amely 35-37-es sikert aratott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában