A megyei focistákat díjazták

2022.06.09. 20:47

Az aranyérmes úrkútiak NB I-et is megjárt védője lett a legjobb játékos

Megtartották a Veszprém megyei labdarúgás hagyományos, szezon végi díjkiosztóját, amelyen a különböző bajnokságok dobogósait és a legjobb góllövőket díjazták. Lapunk megválasztotta a megye I legjobb játékosát, aki kupát és ajándékcsomagot vehetett át.

Horváth Gábor

Kovács Gergő kapta a Napló-kupát, amelyet Balla Emőke főszerkesztőtől vett át. Balra Horváth Gábor újságíró Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Simonyi iskolában tartott eseményen díjazták a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának égisze alá tartozó bajnokságok legjobbjait, a csapatokat és a legeredményesebb játékosokat. Finta Péter megyei igazgató köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a koronavírus-járványt követően ismét együtt lehet látni a helyi futball képviselőit. – Szeretném, ha a jövőben együtt terveznénk és minél több embert állítanánk a megyei labdarúgás mellé - hangsúlyozta, kiemelve, az elmúlt szezonban közel 50 bajnokságot és tornát szerveztek, ezeken mintegy 12 ezer játékos lépett pályára. Hozzátette: fontosnak tartja, hogy a sport és a foci népszerűsítése mellett közösséget is építenek. Bízik benne, hogy megyénk településein sokan gondolkodnak ilyen közösségekben.
Ez alkalommal ismét gazdára talált a Napló-kupa, amelyet lapunk hagyományosan a megyei első osztály legjobbjának ad. A nemrég véget ért szezonban a választásunk a bajnok Úrkút SK futballistájára, Kovács Gergőre esett. A hátvéd Balla Emőke főszerkesztőtől vette át a serleget és a Napló ajándékcsomagját. Kovács Gergő alapembere volt a veretlenül aranyérmes Úrkútnak, amelynek színeiben összesen 33 alkalommal lépett pályára ebben az idényben. Az úrkútiak a bajnokságban mindössze 12 gólt kaptak, ami nagyban köszönhető a rutinos védő stabil játékának. A 32 éves játékos korábban hosszú éveket játszott Zalaegerszegen, ahol az NB I-ben is szerepelt. A zalaiaknál és Sopronban az NB II-en futballozott, nevelőklubját, az Ajkát pedig az NB III-ban segítette, 2019-ben bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. A díjazottak (felnőttek), bajnoki érmesek, megye I: 1. Úrkút, 2. Tihany, 3. Péti MTE. Megye II: 1. Csabrendek, 2. Öskü, 3. Ősi. Megye III, északi csoport: 1. Nemesgörzsöny, 2. Malomsok, 3. Adásztevel. Északnyugati csoport: 1. Kamond, 2. Mezőlak, 3. Kéttornyúlak. Keleti csoport: 1. Balatonkenese, 2. Bakonynána, 3. Bakonyszentlászló. Közép csoport: 1. Zalaerdőd, 2. Ajka Kristály, 3. Kolontár. Déli csoport: 1. Tapolca ÖFC, 2. Balatonederics, 3. Monostorapáti. A gólkirályok, megye I: Reizinger Bence (Úrkút) 60 gól. Megye II: Talián Krisztián (Öskü) 37. Megye III, észak: Schermann Péter (Adásztevel) 32. Északnyugat: Tomor Tibor (Kamond) 46. Kelet: Vizkelety Attila (Felsőörs) 33. Közép: Csike Zsolt (Zalaerdőd) 41. Dél: Szabó Bálint (Tapolca ÖFC) 37. Megyei női: 1. PELC-Nyárád, 2. Gyulafirátót, 3. FAK. Gólkirálynő: András Anita és Szűcs Laura (PELC-Nyárád) 6-6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában